Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Καλυβίτη-Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Καλυβίτη της Δ.Ε. Διακοπτού, είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο»

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 17 πυροσβεστικά οχήματα με 50 άνδρες με επικεφαλής τον Διοικητή περιφέρειας κ. Σολδάτο, τον Διοικητή νομού Αχαΐας κ. Μαρτζακλή και τον Διοικητή Π.Υ Αιγίου κ. Πετρόπουλο.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Φιλιππάτος με ένα βυτίο 10 τόνων, με 2 πυροσβεστικά 4×4 και 2 μηχανήματα έργου του Δήμου.

Επίσης με πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαβρύτων ο επικεφαλής Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ζησιμόπουλος και ο κ. Αλέξης Λεχουρίτης προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας δήμου Καλαβρύτων.

Επίσης επιχειρούν στο σημείο οι εθελοντικές ομάδες ΕΠΟΜΕΑ με τρία οχήματα, ο ΑΧΑΙΟΣ με 3 οχήματα κ οι εθελοντές Διακοπτού, Ζαχλωριτίκων και Βρόσθενας με 6 οχήματα που συνέβαλαν σημαντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς μέχρι να φτάσουν οι ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος Σπήλιος Ρουφογάλης και το τοπικό συμβούλιο της τοπικής κοινότητας του Διακοπτού Δήμου Αιγιαλείας. Στο σημείο μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν ισχυρές δυνάμεις.

Επί τόπου βρίσκονται 9 οχήματα της Π.Υ. και δύο πυροσβεστικά με μεγάλη υδροφόρα του δήμου Καλαβρύτων και Αιγίου, πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΟΔΕ προσπάθεισαν και έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Η φωτιά πλέον έχει οριοθετηθεί, ενώ δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Πηγή – aigiovoice.gr