ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΟΔΟΙ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

H Ιερά Μητρόπολή μας ευχαρίστως ανακοινώνει  στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι από την Παρασκευή 2 μέχρι και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στη Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων, με πρωτοβουλία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου διοργανώνει από κοινού με το Studium Historicorum Ecclesiasticorum του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του  ΕΚΠΑ Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θεματικό τίτλο «Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Οδοί», στο οποίο θα συμμετάσχουν τριάντα (30) έγκριτοι Θεολόγοι από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Οι Εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων και την τελευταία ημέρα στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.  Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων και ώρα 18.00 από τόν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιερώνυμο.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου το πρωί 09.00-13.30 και το απόγευμα 16.15- 21.00.

Οι γλώσσες του Συνεδρίου θα είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου το πρωί 07.00-10.00 θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων.

Προσκαλείσθε να συμμετάσχετε με την παρουσία σας στο Διεθνές Συνέδριο που θα φωτίσει για πρώτη φορά πολύτιμες πτυχές της πολύπλευρης δράσης και του έργου του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στην ευρύτερη  περιοχή μας και θα την αναδείξει διεθνώς.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ