Ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα: «Πρόληψη, Διατροφή και ΄Άσκηση» με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιείται  εθελοντική αιμοδοσία στην Πλατεία Γεωργίου Α’ την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου προκειμένου να υπάρξει ομαδική προσφορά φιαλών αίματος.

Επίσης, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ημερίδα στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών ημερίδα κατά την οποία έγκριτοι επιστήμονες ενημέρωσαν για την αξία της αιμοδοσίας και έδωσαν συμβουλές για τη σωστή διατροφή και τη σωματική άσκηση στη μέση ηλικία.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος , ο οποίος κατά το χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε:«Η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς και υπέρτατο αγαθό με το οποίο καθένας από εμάς μπορεί να χαρίσει ζωή σε ένα συνάνθρωπό του μέσω της εθελοντικής του προσφοράς. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η εξασφάλιση της επάρκειας αίματος σε όλες τις γωνιές του τόπου μας αποτελεί βασική προτεραιότητα . Έτσι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με όλους τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών , αλλά και με όλους τους συλλόγους που πραγματοποιούν εθελοντικές αιμοδοσίες, ενισχύοντας την προσπάθειά τους με κάθε τρόπο.Συγχαρητήρια στο σύλλογο Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας για την πολύ αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία, με την οποία αποδεικνύει ακόμα μια φορά την κοινωνική του αλληλεγγύη και προσφορά.»