Τη δράση ανταλλαγής μεταξύ Πάτρας και BWDINGDEN της Γερμανίας που οργανώνει το Τμήμα Βόλεϊ της ΕΑΠ στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος, αλλά και τη διάδοση πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων της Ολυμπιακής Γης.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΑΠ φιλοξενεί στην Πάτρα από 28 Μαρτίου έως 5 Απριλίου του 2024 την γυναικεία ομάδα Βόλεϊ Κ18 BWDINGDEN, η οποία θα ανταποδώσει την φιλοξενία στις Ελληνίδες αθλήτριες στην Γερμανία, κατά το διάστημα 5 έως 13 Ιουλίου 2024.
Μέσω των συναντήσεων των νέων αθλητριών που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής, οι 11 Γερμανίδες αθλήτριες με τους δύο προπονητές τους και τους τρεις συνοδούς τους θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες γύρω από το άθλημα της πετοσφαίρισης, θα γνωρίσουν τον τρόπο δουλειάς και εξέλιξης στην Ελλάδα, ενώ θα έρθουν σε επαφή με κοινωνικά, πολιτισμικά και ιστορικά στοιχεία της Δυτικής Ελλάδας.
Η φιλοξενούμενη ομάδα της Γερμανίας καλλιεργεί το βόλεϊ γυναικών εδώ και χρόνια με δομημένο οργανόγραμμα και συμμετοχή της γυναικείας ομάδας στην Α2 εθνική κατηγορία της Γερμανίας (2.Bundesliga) και με συμμετοχή των αναπτυξιακών τμημάτων σε δυο ακόμη πρωταθλήματα γυναικών κατώτερης κατηγορίας για να αποκτούν παραστάσεις.
Κατά την παραμονή τους οι αθλήτριες θα μετέχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις γνωριμίας με το πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Δυτικής Ελλάδας, καθώς προγραμματίζονται επισκέψεις σε περιοχές με παγκόσμια απήχηση όπως η Αρχαία Ολυμπία.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει την εξωστρέφεια της και με τη φιλοξενία ξένων αθλητικών αποστολών, τα μέλη των οποίων θα ανταλλάξουν αθλητικές εμεπιερίες και τεχνογνωσία, θα γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο μας, θα έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα μας, θα δοκιμάσουν τα ποιοτικά αγροτοδιατροφικά μας προϊόντα. Είμαστε βέβαιοι ότι τα μέλη των αποστολών θα απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Τάκης Αντωνόπουλος.