Με δυναμική παρουσία και σε ιδιαίτερα όμορφο κλίμα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση: «Οικογένειες Μαζί, Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε» του Κέντρου Πρόληψης «Καλλίπολις» και της εθελοντικής ομάδας «Αναβαθμός», την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στην Παλαιά Πατρινή Παιδική Εξοχή στα Ροΐτικα Πατρών. Γονείς και παιδιά συμμετείχαν σε πληθώρα δράσεων και δρώμενων που με πολύ φροντίδα είχαν προετοιμάσει οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του Καλλίπολις.

Στο επίκεντρο των δράσεων ήταν η οικογένεια και η ενδυνάμωση των σχέσεων, καθώς όλες οι έρευνες αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ποιότητα των σχέσεων εντός της οικογένειας, στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων αλλά και την ψυχική υγεία όλων των μελών. Οι συμμετέχοντες ανέδειξαν τα στοιχεία που είναι σημαντικά στη λειτουργία της οικογένειας όπως η καλή επικοινωνία, ο σεβασμός και η αποδοχή, το μοίρασμα των συναισθημάτων, η ασφάλεια και η ζεστασιά, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης κ.ά.

Ακολούθησε παρουσίαση τραγουδιών από την παιδική χορωδία της Πολιτιστικής Δράσης Βραχναιίκων και θεατρικό δρώμενο από το Οροπαίδιο με τίτλο: «Είσαι ο θησαυρός μου».
Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα ευχαριστούν από καρδιάς τους εθελοντές του Καλλίπολις που για μια ακόμα φορά με συγκινητική δέσμευση εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ως ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της πρόληψης. Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται προς τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (Τμήμα ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ ΜΕΑ-Θερινά ΚΔΑΠ) και τη Τοπική Ενότητα Ροϊτικων Παραλίας, για την παραχώρηση του χώρου και τη γενικότερη υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέρονταν οι πολίτες της Αχαΐας, τόσο όσοι συμμετείχαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όσο και αυτοί που και φέτος εμπιστεύτηκαν τα προγράμματα του Καλλίπολις και συμμετείχαν σε δράσεις και ομάδες ως γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, παιδιά, έφηβοι, νέοι κ.ά. Αν έχουμε πιθανότητες να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, θα το πετύχουμε με απαραίτητη προϋπόθεση την ενεργό δράση, τη συνεργασία και την συνένωση των δυνάμεων μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του Καλλίπολις στα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή στην ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr και το https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/