Η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας αναφέρει:

Η καρναβαλική παρέλαση αποτελεί την κορύφωση του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού. Η πόλη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τόσο τους επισκέπτες όσο και τα καρναβαλικά πληρώματα. Εκατοντάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, σ’ ένα ξέφρενο πάρτι. Πολύχρωμες στολές, δυνατή μουσική, ατελείωτο κέφι, είναι μερικά από τα κυρίαρχα στοιχεία της βραδινής παρέλασης. Η ευρηματικότητα και η έμπνευση των πληρωμάτων θα αποζημιώσουν και με το παραπάνω τους θεατές, ενώ  η ζωντάνια και η αισιοδοξία θα μας συνεπάρουν από τα προβλήματα και τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 7μ.μ. στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου, ενώ τα groups θα παρελάσουν επί των οδών Αγίου Ιωάννου – Πατρών Πύργου – Πλατεία Δημοκρατίας – Αποστ. Ανδρέου και Φλέμινγκ. Μετά την ολοκλήρωση της καρναβαλικής παρέλασης η δημοφιλής ροκ μπάντα των 15 50 θα ξεσηκώσει σε ξέφρενους ρυθμούς της πόλη της Κάτω Αχαΐας. Ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα, με αναφορά στο καρναβάλι και στις σημαντικές επιτυχίες του συγκροτήματος, στην 25ετή του πορεία στο χώρο της ροκ μουσικής.

Οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν επίσης τη ξεχωριστή ευκαιρία να ψωνίσουν από τα καταστήματα της πόλης, με εκπτώσεις που θα κυμανθούν από 10-50%. Πρόκειται για μια δράση που διοργανώνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Δύμης και το Επιμελητήριο Αχαΐας, με σκοπό την κοινωνική αλληλεπίδραση, την εξωστρέφεια και την ανάγκη συμμετοχής όλων στα πολιτιστικά δρώμενα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε πως: «Το Αχαγιώτικο Καρναβάλι μετρά 40 χρόνια ιστορίας και έχει αναδειχθεί σε σημαντικό θεσμό για την πόλη μας. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση του θεσμού αυτού, μέσω της εξωστρέφειας και της συνεργασίας με τους φορείς του Δήμου μας και την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας. Σας καλώ όλους να γίνετε μέτοχοι της προσπάθειάς μας, συμμετέχοντας ενεργά στη μεγάλη γιορτή του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού» και κατέληξε, «θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι -με πνεύμα προσφοράς και αγάπης για τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα- κοπιάζουν τον τελευταίο καιρό και ιδιαίτερα την Καρναβαλική Ομάδα του Δήμου μας, προκειμένου να έχουμε ένα καρναβάλι αντάξιο των προσδοκιών μας, ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή μας, που θα αγκαλιάζει όλους τους συνδημότες και τους επισκέπτες μας».

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προστασίας κ. Ασκούνη Νάντια σημείωσε ότι: «Το Αχαγιώτικο Καρναβάλι επιστρέφει με δυναμισμό και σε αυτή την πολύχρωμη γιορτή σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Το πολιτιστικό πρόγραμμα για την ημέρα αυτή είναι πλούσιο και προσαρμοσμένο για μικρούς και μεγάλους, με ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Το φετινό Καρναβάλι είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε όλοι μαζί. Σας περιμένουμε».

Πηγή: pelop.gr