Το deal θα επικυρωθεί τις επόμενες ημέρες, με τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού να έχει ως πρώτη αποστολή τα παιχνίδια της ελληνικής ομάδας στο Nations League

Η ΕΠΟ ήρθε σε συμφωνία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτςκαι ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι ο νέος κόουτς της για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εξ αρχής ο Νο 1 στόχος της επικείμενης νέας διοίκησης της ΕΠΟ υπό τον Μάκη Γκαγκάτση που είναι και ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 22 Ιουλίου και τα… κατάφερε! Ηρθε σε συμφωνία με τον 61χρονο πρώην προπονητή του Τριφυλλιού ο οποίος σύντομα θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ετσι, επιτυγχάνεται ο πρώτος χρονικά στόχος της επικείμενης νέας διοίκησης, η οποία ουσιαστικά ασκεί τα καθήκοντά της από τώρα. Ο Γκαγκάτσης ήθελε να κλείσει τον Σέρβο τεχνικό πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, ώστε να κερδίσει χρόνο ως προς την προετοιμασία του ενόψει των αγώνων του Nations League που αρχίζουν τον Σεπτέμβριο και αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία του Γιοβάνοβιτς σε πάγκο εθνικής ομάδας.

Ο Ιβάν, τον οποίο γνωρίσαμε από τη δεκαετία του ’80 ως παίκτη του Ηρακλή άρχισε την προπονητική καριέρα του στη Νίκη Βόλου, πέρασε δύο φορές από τον πάγκο του Γηραιού, ενδιάμεσα και της Παναχαϊκής, από το 2007 έως το 2013 έγραψε ιστορίες δόξας και τίτλων στον ΑΠΟΕΛ, συνέχισε στην ΑΛ Νασρ και από το 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2024 ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού, με τον οποίο κατέκτησε ένα Κύπελλο και διεκδίκησε μέχρι τέλους το περυσινό πρωτάθλημα, αφού προηγουμένως είχε επαναφέρει τους Πράσινους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την πρώτη του σεζόν στο τριφύλλι.

Ο Γιοβάνοβιτς θεωρήθηκε ιδανική λύση όχι μόνο λόγω ικανοτήτων, αλλά και λόγω της γνώσης του ελληνικού ποδοσφαιρικού χάρτη και των χαρακτηριστικών των Ελλήνων διεθνών, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το προφίλ του προπονητή ο οποίος ουδέποτε προκάλεσε με τη συμπεριφορά του και τυγχάνει της αποδοχής και της εκτίμησης της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων φιλάθλων ανεξαρτήτως της οπαδικής προτίμησής τους.

Πηγή: gazzetta.gr