Το Project outPHit επιλέχθηκε ως φιναλίστ για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας 2024 (European Sustainable Energy – EUSEW)

Η κριτική επιτροπή επέλεξε έργο ανακαίνισης σύμφωνα με τις αρχές του Passive House για την ικανότητά του να ηγηθεί της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια

Φρανκφούρτη/Βρυξέλλες, 30 Απριλίου 2024

Το outPHit μόλις επιβεβαιώθηκε ως ένα από τους τρεις φιναλίστ που προκρίθηκαν για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας 2024 (European Sustainable Energy (EUSEW) στην κατηγορία “Καινοτομία” (Innovation).

Μέσω του έργου, 25 μελέτες περιπτώσεων σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες καταδεικνύουν πώς οι υψηλής απόδοσης, ριζικές αναβαθμίσεις σύμφωνα με το πρότυπο EnerPHit μπορούν να γίνουν ταχύτερα και πιο οικονομικά.

“Πρέπει να εφαρμόζεται ποιότητα που να είναι ανθεκτική στο μέλλον κάθε φορά που αντικαθίστανται δομικά στοιχεία του κτιρίου ή ανακαινίζεται. Εάν το Ευρωπαϊκό κτιριακό απόθεμα δεν ανακαινιστεί με το καλύτερο πρότυπο ενεργειακής απόδοσης που είναι σήμερα διαθέσιμο, η ενεργειακή μετάβαση δεν θα είναι εφικτή,” προειδοποιεί ο Jan Steiger, συντονιστής του έργου outPHit και διευθύνων σύμβουλος του Passive House Institute.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας αναδεικνύουν εξαιρετικά έργα στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ανακοινώθηκαν συνολικά 9 φιναλίστ στις κατηγορίες της Καινοτομίας, της Τοπικής Ενεργειακής Δράσης και των Γυναικών στην Ενέργεια. Η τελετή απονομής των βραβείων EUSEW θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 11 Ιουνίου.

Το κοινό έχει προθεσμία έως τις 2 Ιουνίου για να επιλέξει τους νικητές μέσω διαδικτυακής δημόσιας ψηφοφορίας

Περισσότερες πληροφορίες:

Ψηφίστε το outPHit εδώ (ψηφοφορία ανοιχτή μέχρι 2 Ιουνίου): https://interactive.eusew.eu/awards/innovation/outphit
European Sustainable Energy Week: https://sustainable-energy-week.ec.europa.eu/awards_en
outPHit project: https://outphit.eu/el/
Tα αποτελέσματα του outPHit – Συνέντευξη στο Cordis: https://cordis.europa.eu/article/id/450535-quality-and-cost-effectiveness-key-to-successful-renovation