Εκδήλωση απόδοσης φόρου τιμής για τους Αγωνιστές του 1821 από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στην Αθήνα.

Εκδήλωση μνήμης για την Ιστορική Επέτειο του 1821.

Διοργανώθηκε για άλλη μια φορά από την ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Καλαβρύτων και πολυάριθμους φορείς και συλλόγους, ενώ η εκδήλωση εντάχθηκε στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και στο Πρόγραμμα του Δήμου Καλαβρύτων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων:

Μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου καίει η αιώνια φλόγα της Αγίας Λαύρας, συνοδευόμενη από τις μελωδίες της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, οι επίσημοι της πολιτικής ηγεσίας της Αυτοδιοίκησης του Στρατού και της «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» κατέθεσαν στεφάνια Τιμής και Δόξας στους Ήρωες του 1821.

Κατέθεσαν στεφάνια τιμής, ο Πρόεδρος της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κ. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης, ο εκπρόσωπος του Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΑΘ) Ταξιαρχος ΓΕΕΘΑ Γεώργιος Βαρελάς, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑΕ) Σμήναρχος Χρήστος Αναστασόπουλος ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαρδαλιά, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Ζώμπος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ Ανδρέας Φίλιας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Δούκα, Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Κλιματικής αλλαγής του Δήμου Αθηναίων κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος και για το Δήμο Καλαβρύτων ο κ Δημήτριος Χριστοδούλου, επίσης ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιμανδρίτης Ιωήλ, ο Αρχιμανδρίτης εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο επίτιμος Υπαρχηγός του ΕΛΑΣ Γεώργιος Παπαδημητρόπουλος, ο απόστρατος Στρατηγός του ΕΛΑΣ Σωτήριος κ. Τσενές, ο δωρητής του Δήμου Καλαβρύτων κ Ιωάννης Αγαπητός, ο υπεύθυνος εθιμοτυπίας κ Ανδρέας Σκαρτσιλάς, ο καταξιωμένος παραδοσιακός μουσικός Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολλοί συμπολίτες από την Κλειτορία, τα Αγράμπελα, τη Σκοτάνη, την Πάο, τις Σειρές, το Πλανητερο, το Λιβάρτζι, το Μάνεσι, τον Αγιο Νικόλαο, την Τουρλάδα, τον Δρυμό, την Δάφνη, την Σκοτάνη, το Σωποτό, τη Λυκούρια, τον Πριόλιθο, και το Λεχούρι και εκατοντάδες κόσμου.