Το Προεδρείο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (για το πρώτο μισό της θητείας), καθώς και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής, εκλέχτηκαν στη σημερινή (Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2024) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη έγιναν αποδεκτές κατά πλειοψηφία οι προτάσεις των τριών πρώτων σε εκλογική δύναμη παρατάξεων. Κατόπιν αυτού, νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Παΐσιος, (πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης «Νεκτάριος Φαρμάκης – Μπροστά για Όλους»), Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Διονύσιος Καπλάνης (πρόταση της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε») και Γραμματέας εκλέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Μασούρας (πρόταση της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα»).

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ο νέος Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας, στην οποία προσέρχομαι με συγκίνηση και αποφασιστικότητα για προσφορά, στη βάση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου στην Αιτωλοακαρνανία που με εξέλεξαν, με οδηγό τη θέληση για ανιδιοτελή προσφορά σε μια διαρκή συνεργασία και σύνθεση με όλους τους συναδέλφους μου και την εγγύηση για το αποτέλεσμα που παρέχει αυτός ο κοινός αγώνας με επικεφαλής τον ήδη επιτυχημένο Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, για την πρόοδο της πλέον ιστορικής, ηρωικής και όμορφης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Ευχαριστίες προς τους επικεφαλής των παρατάξεών τους, αλλά και προς το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξέφρασαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας.

Μετά την εκλογή Προεδρείου, ακολούθησε ψηφοφορία με κάλπες για την ανάδειξη των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από τους εξής Περιφερειακούς Συμβούλους:

Τακτικά Μέλη: Γιαννόπουλος Βασίλειος, Κατσακιώρης Νικόλαος, Μαυρομμάτης Αθανάσιος, Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, Φίλιας Ανδρέας, Καρπέτας Κωνσταντίνος, Παναγογιαννοπούλου Χριστίνα, Φεσσιάν Γεράσιμος.

Αναπληρωματικά Μέλη: Βούλγαρη Αμαλία, Κοντογιάννης Γεώργιος, Σταυρουλόπουλος Λυκούργος, Μπλέτσας Στυλιανός, Μπούνιας Χρήστος, Αντωνόπουλος Παναγιώτης, Τηλιγάδης Αριστείδης, Αδαμόπουλος Θεοφάνης, Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος, Μελάς Αθανάσιος, Κοτρωνιάς Νικόλαος, Τσαγρής Αντώνιος.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με σύντομες, ευχετήριες τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη να εκφράζει τις ευχές του προς το νέο Προεδρείο καθώς επίσης «δύναμη και ευθυκρισία» προς τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής. «Η διαφωνία και η αντιπαράθεση επιχειρημάτων είναι στοιχεία της δημοκρατίας, αρκεί ο λόγος να είναι η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και αυτό να γίνεται εντός των κανόνων της δημοκρατίας. Ευχή μου είναι να φανούμε όλοι μας αντάξιοι των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν και να τιμήσουμε για άλλη μία φορά τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης». 

Σημειώνεται ότι τη σημερινή συνεδρίαση συγκάλεσε ο Χαράλαμπος Μπονάνος, ως πλειοψηφών Περιφερειακός Σύμβουλος της μεγαλύτερης Περιφερειακής Ενότητας. 

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προηγήθηκε σύγκληση των εκλεγμένων μελών της παράταξης της πλειοψηφίας, υπό τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε αλλά και συνεχάρη δημοσίως το σύνολο των νέων Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξής του, όπως και το σύνολο των στελεχών που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της παράταξης «Μπροστά για όλους», σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η ισχυρή εμπιστοσύνη των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας στην παράταξή μας, καθιστά ακόμα μεγαλύτερες τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε σε αυτή τη νέα μας θητεία. Καλούμαστε να μείνουμε πιστοί στην εντολή των πολιτών και αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους, τιμώντας την ψήφο τους και τον ρόλο του περιφερειακού συμβούλου που ανέθεσαν σε καθένα ξεχωριστά. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια διανύσαμε μεγάλο δρόμο, έχουν μπει ισχυρές βάσεις, ωστόσο η Περιφερειακή μας Αρχή έχει περιθώρια αυτοβελτίωσης. Απαράβατες αρχές μας παραμένουν, η σεμνότητα, το μέτρο, η εξυπηρέτηση του πολίτη και η επιτάχυνση του έργου μας. Προσωπικά, θα είμαι θεματοφύλακας αυτών των αρχών. Η εντολή που λάβαμε είναι ισχυρή, ξεκάθαρη και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε.  Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε με ξεκάθαρο τρόπο την εμπιστοσύνη των πολιτών. Στη δική μας λογική δεν υπάρχει το “εγώ”, υπάρχει μόνο το “εμείς”. Καλή αρχή, καλή και γόνιμη θητεία σε όλους.» 

  • Βίντεο με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Παΐσιου, στον σύνδεσμο:https://youtu.be/NCT1-9w8AR8

Βιογραφικά στοιχεία του Προεδρείου του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Παϊσιος γεννήθηκε στη Ναύπακτο στις 23 Μαΐου 1966, αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το 1994 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπάκτου, αθροίζοντας δυο συναπτές θητείες στα κοινά, διατελώντας ο νεώτερος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δ.Σ. έως τότε.  Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, συμμετείχε με την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αιτωλοακαρνανίας σε πολλά Συνέδρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Σε επίπεδο εθνικών εκλογών συμμετείχε ως υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012, καθώς και Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015. Ασκεί μάχιμη δικηγορία ως δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, του οποίου από το 2018 διατελεί Πρόεδρος, ενώ ήδη από το 2010 ήταν Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρός του. Από το 2018 είναι εκλεγμένο μέλος και μάλιστα πρώτος σε ψήφους πανελληνίως για δύο συναπτές τετραετίες της Συντονιστικής Επιτροπής Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Η αδιάλειπτη συμμετοχή του στα κοινά, ήδη από το 1990, τον κατέστησε εκτός των άλλων εκλεγμένο Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου, μέλος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Πρόεδρο για 8ετία του πρώτου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Αιτωλοακαρνανία, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Αντιπρόεδρο του Σκοπευτικού Ομίλου Ναυπάκτου, Αντιπρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Πόλεων του Κορινθιακού «Ο Αρίων», καθώς και μέλος πλήθους επιτροπών, κληροδοτημάτων και άλλων κοινωνικών φορέων. Είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παντολέοντος Μαχαλιώτη», Γραμματέας του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών, Σελιβείου Γηροκομείου Μεσολογγίου, Γραμματέας του Θεοκλητείου Ιδρύματος, μέλος των Ιδρυμάτων Κοζώνη και Αναστασοπούλου. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμοδίου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, είναι από το Νοέμβριο Πρόεδρος του Παπαχαραλαμπείου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου. Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2023 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκταρίου Φαρμάκη.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ

Ο Αντιπρόεδρος Διονύσης Καπλάνης γεννήθηκε στη Βάρδα Ηλείας το 1984.  Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας στο ΑΤΕΙ Πατρών και εργάζεται ως λογιστής.Το 2015 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Από το 2014 ως το 2019 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.  Το 2019 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος στην ενότητα Ηλείας με την περιφερειακή παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοδο». Το 2023 επανεκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος στην ενότητα Ηλείας με την περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα». 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Ο Γραμματέας Δημήτρης Μασούρας γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό δίκαιο. Από το 2007 ασκεί ενεργό δικηγορία με έδρα τη Βόνιτσα, ως δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Λαμβάνει μέρος τακτικά σε συναφή με το αντικείμενό του επιστημονικά συνέδρια και πρόσφατα συμμετείχε σε ομάδα συγγραφής συλλογικού έργου που εκδόθηκε, για μια ριζοσπαστική πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 κατετάγη πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ακτίου – Βόνιτσας με το συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση». Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό «Συμφωνία Ελπίδας», ο οποίος έλαβε ποσοστό 18,18%, ασκώντας τα καθήκοντα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Από το 2021 είναι μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου. Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Αιμοδοτών Ακτίου – Βόνιτσας και μέλος αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, τη δράση των οποίων στηρίζει ενεργά. Είναι παντρεμένος με την Ζωή Προδρομίτη, συμβολαιογράφο, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.