Πολλοί Αχαίοι αιρετοί ήταν υποψήφιοι στους συνδυασμούς – Ποιοι εκλέγονται.

Πανηγυρική επανεκλογή του Λάζαρου Κυρίζογλου, στις εκλογές της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας που έγιναν στην Αθήνα με τη συμμετοχή 332 δημάρχων της χώρας, αλλά και 178 δημοτικών συμβούλων-εκπροσώπων των ΠΕΔ.

Στις εκλογές υπήρχε και εκπροσώπηση της Αχαΐας, καθώς υποψήφιοι ήταν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου για το ΔΣ με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Σβόλης ήταν υποψήφιος για το ΔΣ με την παράταξη Κυρίζογλου.

Επίσης, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος ήταν υποψήφιος για το ΔΣ με την παράταξη Δούκα και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος με την ίδια παράταξη, υποψήφιος για το εποπτικό συμβούλιο, ενώ υποψήφιος με τον Κυρίζογλου ήταν και ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Μετά τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των υποψηφίων ακολούθησε η ψηφοφορία και οι κάλπες έκλεισαν στις 7, με την καταμέτρηση της σταυροδοσίας να συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που προηγήθηκε ανέδειξε την επανεκλογή της «γαλάζιας» παράταξης Κυρίζογλου με ποσοστό 65,5% έναντι της παράταξης του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος πήρε 29,3% και η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πήρε 3.4%.

Η παράταξη Κυρίζογλου βγάζει 20 από τις 31 έδρες, η παράταξη Δούκα εννέα έδρες και μια έδρα η «Λαϊκή Συσπείρωση».

«ΒΟΛΕΣ» ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη λειτουργία της ΚΕΔΕ, ρίχνοντας «βέλη» κατά της κυβέρνησης και του προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου.

Ο Κώστας Πελετίδης, μεταξύ άλλων, είπε: «Η οικονομική επιτροπή της ΚΕΔΕ μάς λέει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι καλή γιατί μας έδωσε περισσότερα χρήματα, αλλά δεν λέει ότι από τα 91 εκατ. ευρώ που πρέπει να παίρνει ο Δήμος μας ετησίως, μας δίνονται από το κράτος 24 εκατ. Μας έβαλε το τέλος ταφής απορριμμάτων και μια σειρά ζητημάτων τα οποία κρύβουμε και δεν έχουμε βγει να διαμαρτυρηθούμε».

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ

Από την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» (ΝΔ) εκλέγονται 20 από τα 31 μέλη (12 δήμαρχοι και 8 δημοτικοί σύμβουλοι): Δήμαρχοι: Λάζαρος Κυρίζογλου (260), Γρηγόρης Κωνσταντέλλος 209, Γιώργος Παπαναστασίου (Αγρινίου), Λευτέρης Ραβιόλος 168, Βασίλης Τσιάκος 155, Θόδωρος Αμπατζόγλου 143, Φίλιππος Αναστασιάδης 135, Ηλίας Αποστολόγπουλος 135, Αλέξης Καστρινός 115, Στάθης Κούλης 111, Παντελής Τσακίρης 109, Θανάσης Μαμάκος 107.

Δημοτικοί σύμβουλοι: Δημήτρης Καφαντάρης 184 (Πύλου), Χρήστος Τεντόμας 176, Βαγγέλης Μπαρμπάκος 165, Μιχάλης Καραμαλάκης 154, Δημήτρης Τζιαχρηστάς 137, Γιάννης Μουράτογλου 136, Γιώργος Καταβούτας 130, Μερώπη Υδραίου 98.

Δεν εκλέγεται ο Κώστας Σβόλης από την Πάτρα που έλαβε 36 ψήφους.

Από την «Αυτοδιοίκηση Τώρα» που συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί που προέρχονται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται 5 δήμαρχοι και 4 δημοτικοί σύμβουλοι. Χάρης Δούκας (Αθηναίων), Συμεών Δανιηλίδης 87 (), Θωμάς Μπέγκας 75, Αντώνης ΓΚουνταράς 67, Γρηγόρης Αλεξόπουλος 65 (Δυτικής Αχαΐας), Σταματία Καφατσάκη-Βλάχου 62.

Από την ίδια παράταξη εκλέγονται οι δημοτικοί σύμβουλοι: Δημήτρης Τσιαντής 98 , Νίκος Γιαλιτάκης 74, Δημήτρης Μπίρμπας 67 και Κώστας Ζαχαριάδης (Αθηναίων) 55.

Δεν εκλέχθηκε ο Πατρινός Γιώργος Αγγελόπουλος της παράταξης Αϊβαλή λαμβάνονται 22 ψήφους.

Από την “Λαϊκή Συσπείρωση” εκλέγεται ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης.

Πηγή: pelop.gr