Το αυτοκίνητο του Εσθονού Georg Linnamae βγήκε από το δρόμο σε σημείο που κάθονταν (εσφαλμένα) θεατές – Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς.

Αγωνιστικό όχημα εξετράπη της πορείας του και αναποδογύρισε στη διοργάνωση ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα, στο Λουτράκι.

Το συμβάν έγινε μπροστά στους θεατές που βρίσκονταν εκεί από λάθος, έχοντας παραβιάσει τους κανόνες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, o συνοδηγός του αγωνιστικού που οδηγούσε ο Εσθονός Georg Linnamae διάβασε λάθος σημείο της ειδικής διαδρομής με αποτέλεσμα το όχημα να βγει εκτός δρόμου.

Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός βγήκαν σώοι, ενώ και οι θεατές δεν τραυματίστηκαν.

IMG_9812
IMG_9811

Θεατής θέτει σε κίνδυνο του ζωή του για μία… selfie

Ένα ακόμη περιστατικό προκάλεσε ζωηρό σχολιασμό στο περιθώριο της διοργάνωσης. Θεατής αψήφησε τους κανόνες ασφαλείας και άνετος προχώρησε και στάθηκε στο πιο επικίνδυνο σημείο της ειδικής διαδρομής 2 στο Λουτράκι Κορινθίας. Κι όλα αυτά για να βγάλει… σέλφι με φόντο τα χαλίκια που θα εκσφενδονίζονταν από το σπινιάρισμα των τροχών των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Παρά τις εκκλήσεις της διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για συμμόρφωση όλων με το πλάνο ασφαλείας του αγώνα, οι κάμερες των αυτοκινήτων κατέγραψαν θεατές σε «απαγορευμένες περιοχές», με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της ειδικής διαδρομής «Λουτράκι 2».

Η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι αδιαπραγμάτευτη και εικόνες σαν αυτές που καταγράφηκαν νωρίτερα στον αγώνα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στη διοργάνωση να αφήνει την εξέλιξή της στην τύχη.

Μόλις στην τρίτη ειδική διαδρομή της ημέρας χρειάστηκε να ληφθεί η χειρότερη δυνατή απόφαση για την εξέλιξη του σκέλους, με συνέπεια -πλην 8 διελεύσεων- τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να φύγουν για την επόμενη ειδική διαδρομή χωρίς να αγωνιστούν, και οι θεατές που βρέθηκαν από νωρίς στα προτεινόμενα από τους διοργανωτές σημεία.

Πηγή: protothema.gr