Δεκάδες είναι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες.

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες είναι δεκάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο την Τρίτη υπήρξαν 141 αναφορές για ενδοοικογενειακή βία, με τις αρχές να προχωρούν σε 73 συλλήψεις. Παράλληλα, πέντε θύματα επιθέσεων ζήτησαν να διαμείνουν σε δομή.

Ενδεικτικά είναι τα περιστατικά που ήρθαν στο φως σε Λάρισα, Κω και Θεσσαλονίκη.

Λάρισα: Την κακοποιούσε τουλάχιστον για ένα χρόνο

Τα ξημερώματα της Τρίτης, μία 42χρονη βουλγαρικής καταγωγής πήγε στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του ΑΤ Λάρισας όπου μήνυσε τον 61χρονο πρώην σύντροφό της ο οποίος, όπως υποστήριξε, την κακοποιούσε τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα πριν από 4 με 5 μήνες χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Γρεβενών, ενώ παλαιότερα την είχε χτυπήσει με μπουνιές στο κεφάλι με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Λάρισας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην ενημέρωση της 42χρονης για όλα τα θέματ ασφάλειάς της αλλά και τις δυνατότητες της ασφαλούς φιλοξενείας της.

Κως: Την τραβούσε από τα μαλλιά και την κλωτσούσε για να τη διώξει από το σπίτι

Την ίδια ώρα έγινε γνωστή μια καταγγελία στην Κω. 47χρονη κατήγγειλε τον 44χρονο στρατιωτικό σύζυγό της για απειλή. «Θα δεις τι θα πάθεις», της είπε αρχικά και στη συνέχεια άρχισε να την τραβάει από τα μαλλιά και να την κλωτσάει προκειμένου να την διώξει από το σπίτι τους. Η 47χρονη τον μήνυσε και ο στρατιωτικός κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, Απειλή και Σωματική βλάβη.

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος κατήγγειλε τον πατέρα του για κακοποίηση της μητέρας σου

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 50χρονος μετά την τηλεφωνική καταγγελία του 15χρονου γιου του. Ο έφηβος κατήγγειλε τον πατέρα του για κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος τόσο της μητέρας του όσο και του ιδίου. Μετά από τηλεφώνημα που έλαβε το παιδί από οικογενειακή φίλη η οποία του είπε ότι η μητέρα του δεν αισθανόταν καλά, τηλεφώνησε στο 100.

«Σκέφτηκα ότι ο μπαμπάς πάλι χτύπησε τη μαμά και αμέσως κάλεσα το 100. Ήμουν μακριά και σκέφτηκα ότι δεν θα φτάσω εγκαίρως. Νιώθω ότι πρέπει να προστατέψω τη μαμά μου. Όταν λείπω από το σπίτι το μυαλό μου είναι συνεχώς εκεί» κατέθεσε ο ανήλικος στους αστυνομικούς, εκφράζοντας την επιθυμία του να φύγει ο πατέρας του από το σπίτι «για να ηρεμήσουμε».

Στην 44χρονη σύζυγο θα δοθεί panic button αλλά όπως είπε η ίδια δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.

Πηγή: pelop.gr