Απο την 21η Ιουνίου μέχρι και την 24 Ιουνίου στα Καλάβρυτα διοργανώθηκε, για δεύτερη χρονιά, το Helmos Mountain Festival στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με συμμετοχή χιλιάδων νέων και δεκάδες δραστηριότητες και συναυλίες. Απο πληροφορίες η συμμετοχή άγγιξε τις 18.000 άτομα, ενώ πάνω από 11.000 ήταν οι κατασκηνωτές που διέμεναν στην περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Για την αστυνόμευση αυτής της τεράστιας απο πλευράς συμμετοχής σειράς εκδηλώσεων διατέθηκε το σύνολο του προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, το οποίο ενισχύθηκε από Αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας αλλά και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Αποτέλεσμα του σωστού σχεδιασμού των αστυνομικών μέτρων από τη διοίκηση αλλά και του επαγγελματισμού των Συναδέλφων που συμμετείχαν σε αυτά, ήταν η πλήρης ασφάλεια του συγκεκριμένου φεστιβάλ. Στο επίπεδο της τάξης, της ασφάλειας και της τροχαίας, παρά τον μεγάλο όγκο των επισκεπτών στην πόλη των Καλαβρύτων, όλα κύλησαν ομαλά καθ΄ όλη την διάρκεια των τετραήμερων εκδηλώσεων.

Ακόμα εκ μέρους των Συναδέλφων μας που συμμετείχαν οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, τον Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων κ. Αλέξιο Άγριο και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων Αστυνομικό Υποδιευθυντή Βασίλειο Σταθούλια, για την διοργάνωση και την κάλυψη της διοικητικής μέριμνας των Αστυνομικών, αλλά και της διαμονή τους.

Είναι δεδομένο ότι όταν κρατικές αρχές, τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιωτική πρωτοβουλία συνεργάζονται αρμονικά, ακόμα και μεγάλες εκδηλώσεις που προσφέρουν ανάπτυξη και τουρισμό στην περιοχή, στέφονται με απόλυτη επιτυχία.