ΕΚΔΗΜΙΑ ΙΕΡΕΩΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά πολλής θλίψεως η τοπική μας Εκκλησία πληροφορεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 εξεδήμησε εις Κύριον, σε ηλικία 86 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Βγενόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Κερασιάς Δήμου Καλαβρύτων.

Ο μακαριστός π. Αθανάσιος γεννήθηκε το 1938 στα Τριπόταμα  Καλαβρύτων. Ήταν έγγαμος Κληρικός και πατέρας έξι τέκνων. Διακρίθηκε για την ταπεινή ιερατική διακονία του στην ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κερασιάς Δήμου Καλαβρύτων, αλλά και γενικότερα σε όποιον Ιερό Ναό του ανετέθη να εξυπηρετήσει. Τον αείμνηστο  χαρακτήριζε έντονα η βαθύτατη πίστη του στον Θεό και η αφοσίωσή του προς την Αγία μας Εκκλησία. Με απλότητα και αγάπη προσέγγιζε τους ενορίτες του, οι οποίοι πάντοτε εκδήλωναν τον σεβασμό, την τιμή και την αγάπη τους προς τον ποιμένα τους.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Αθανασίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ψωφίδος Δήμου Καλαβρύτων, την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας περιστοιχιζόμενος υπό πολλών Ιερέων. Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία της Ιερωσύνης, αναφερόμενος στον Ευαγγελικό Λόγο: «ἐγώ σε ἐδόξασα ἐπὶ τῆς γῆς, τὸ ἔργον ἐτελείωσα ὃ δέδωκάς μοι ἵνα ποιήσω·». Επίσης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του μεταστάντος, υπογραμμίζοντας όλως ιδιαιτέρως την προσφορά στην Ιερωσύνη του υιού του Ιερέως π. Νεοκλή.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως