Με κάθε προβλεπόμενη λαμπρότητα τιμήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στο Αίγιο η επέτειος της έναρξης της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, του κορυφαίου προεπαναστατικού πολιτικού γεγονότος που πυροδότησε τις εξελίξεις για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το πρωί εψάλη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον  κ. Νικόλαο Αναστασόπουλο, Καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για όλους μας το γεγονός ότι εδώ και 7 χρόνια αναγνωρίστηκε σε πανελλαδικό επίπεδο η τοπική μας εορτή εθνικής σημασίας, που σχετίζεται με τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας που διεξήχθη από 26 έως 30 Ιανουαρίου 1821 στον τόπο μας. Έχει πλέον καταγραφεί με ανεξίτηλα γράμματα στην Ιστορία ότι η Αιγιάλεια ήταν ο τόπος που φιλοξένησε τον σπόρο που γέννησε την Ελληνική Επανάσταση και επέφερε την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό. Με την ευκαιρία θέλω να θυμίσω σε όλους ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Οι μετέπειτα εξελίξεις επιβεβαίωσαν ότι όταν οι Έλληνες δεν διακατέχονται από εγωισμούς και διχασμό, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες, πετυχαίνουν πάντα ό,τι το καλύτερο για την πατρίδα, για το μέλλον, για τα παιδιά μας.»

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Δημοτικό Κήπο Υψηλών Αλωνίων, ακολούθησε παρέλαση μαθητικών και προσκοπικών τμημάτων, καθώς και τμημάτων τοπικών συλλόγων και αναβιωτών υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Αιγίου «Ευτέρπη», της Φιλαρμονικής Ακράτας και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης», που καταχειροκροτήθηκαν από τους χιλιάδες θεατές. 

Στις εκδηλώσεις της Παρασκευής, την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η αχαιή υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, ενώ το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν: ο αρχηγός του κόμματος του κόμματος “Σπαρτιάτες” κ. Βασίλης Στίγκας, οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσων Φωτήλας, Σπυρίδων Τσιρώνης, Γεώργιος Ασπιώτης, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι κομμάτων της Βουλής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΩΡΑ 08:00: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τέμενης. Ομιλία για την ιστορική επέτειο από τον κ. Ιωάννη Μεντζελόπουλο, Ειδικό Γραμματέα της ΙΛΕΑ 

ΩΡΑ 19.00: ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Εκκίνηση αγήματος Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821», Συλλόγων από όλη την Ελλάδα με παραδοσιακές φορεσιές, Χορευτικών Ομίλων & Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, με τη συμμετοχή κοινού τμήματος των Φιλαρμονικών Αιγείρας και Ακράτας, παιδικών και νεανικών χορωδιών Αιγιαλείας στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΩΡΑ 11.00: Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου στην προτομή του Ανδρέα Λόντου

ΩΡΑ 12.00: ΠΑΡΕΛΑΣΗ Συλλόγων Αναβιωτών με παραδοσιακές φορεσιές στην οδό Μητροπόλεως.