Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό:
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακινεί το θέμα του φερόμενου Δημoσίου Χρέους
με αφορμή τις δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου σε συνέντευξή του στον Γιώργο Κουβαρά

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη συνέντευξη του Ε. Βενιζέλου στον Γ. Κουβαρά σχετικά με την κρίσιμη περίοδο του 2010-2015, φέρνει στο προσκήνιο το θέμα του λεγόμενου και φερόμενου Δημοσίου Χρέους. 

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθείας προς τον Πρωθυπουργό, με το άνοιγμα της Βουλής, επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου σχετικά με τις συνθήκες «ιδιότυπης μυστικότητας που παραπέμπουν σε συνθήκες παρανομίας» υπό τις οποίες έλαβαν χώρα διαπραγματεύσεις Βενιζέλου-Σόιμπλε συνιστούν από μόνες τους λόγο αποκήρυξης του φερόμενου Δημοσίου Χρέους.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε χθες, 09/01/24, στο Περιστύλιο της Βουλής: «Η συνέντευξη αυτή [του κ. Βενιζέλου], που δόθηκε με αφορμή το θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποτελεί μία πάρα πολύ αποκαλυπτική τοποθέτηση, ένα ντοκουμέντο ιστορικό, οικονομικό και πολιτικό, στο οποίο μπορεί να βασιστούν ακόμη πιο ισχυρά επιχειρήματα αποκήρυξης του Δημοσίου Χρέους. Ρωτώ τον Πρωθυπουργό αν γνωρίζει αυτά τα οποία δήλωσε ο κύριος Βενιζέλος και αν τα έχει αξιοποιήσει ή αν θα τα αξιοποιήσει, ή αν θα συνεχίσει να αποπληρώνει με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών και των αγέννητων παιδιών, ένα χρέος το οποίο πρέπει να αποκηρυχθεί».

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για τη 2η κατά σειρά Επίκαιρη Ερώτηση που καταθέτει η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας  προς τον Πρωθυπουργό για το 2024, με το άνοιγμα της Βουλής. 

Επίσης, Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και για το θέμα των γυναικοκτονιών. Το 2023 η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε καταθέσει 14 Επίκαιρες Ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό, σε καμία από τις οποίες δεν προσήλθε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθεί η Επίκαιρη Ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον Πρωθυπουργό:
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΘΕΜΑ: Η πρόσφατη συνέντευξη του Πρ. Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου στον Γιώργο Κουβαρά, με αφορμή τον θάνατο του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γιώργο ΚΟΥΒΑΡΑ στην ΕΡΤ, με αφορμή το θάνατο του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Πρώην Υπουργός των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (Σημίτη, Παπανδρέου), Πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης Παπαδήμου, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ (Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου) και Υπουργός Εξωτερικών στην ίδια Κυβέρνηση, δηλαδή πρόσωπο ενεχόμενο δια μακρόν στην Διακυβέρνηση της χώρας και στην Οικονομική πολιτική, προέβη σε αποκαλύψεις σχετικά με διαπραγματεύσεις στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος, με αντικείμενο το φερόμενο δημόσιο Χρέος της Ελλάδας, με συνομιλητή του τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε. Στις διαπραγματεύσεις αυτές δήλωσε ότι συμμετείχε σε συνθήκες ιδιότυπης μυστικότητας, που παραπέμπουν σε συνθήκες παρανομίας, την ώρα που υπήρχε έτερη επίσημη αποστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης, και την ίδια ώρα που ο ίδιος ομολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν απολάμβανε πολιτικής και δημοκρατικής νομιμοποίησης στην Ελλάδα, αφού δεν μπορούσε να πιεί ούτε καφέ σε ανοιχτό χώρο στην Ελλάδα, λόγω των μεγάλων αντιδράσεων των πολιτών προς τους Κυβερνώντες- εξ ου και υπογραμμίζει στην συνέντευξη τη χαρά που δοκίμασε όταν μπόρεσε να πιει καφέ σε εξωτερικό χώρο σε ξενοδοχείο της αλλοδαπής.

Όσα δηλώνει στην Συνέντευξή του, περί ευθειών δηλώσεων, προτάσεων και απειλών που διατυπώθηκαν στον κρίσιμο χρόνο από τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, αλλά και περί των δικών του απαντήσεων, που άπαντα τα παρασιώπησε από τον Ελληνικό λαό, όπως ομοίως ομολογεί, επικαλούμενος συγκεκριμένες δικαιολογίες, οι οποίες δεν αντέχουν στην λογική, συνιστούν αυτοτελείς λόγους αποκήρυξης του λεγόμενου και φερόμενου Δημοσίου Χρέους, τόσο κατά τον χρόνο των ιστορουμένων διαπραγματεύσεων, όσο και εντεύθεν μέχρι σήμερα.
Σημειώνεται ότι εσείς ο ίδιος ήσασταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ εντελώς πρόσφατα προτείνατε τον κ. Βενιζέλο για υψηλόβαθμη διεθνή θέση.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1. Είστε ενήμερος για το περιεχόμενο των συγκεκριμένων διαπραγματεύσεων και έχουν αυτές καταχωρισθεί σε επίσημα έγγραφα και αναφορές του Ελληνικού Κράτους; Αξιολογήθηκαν; Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν διαπραγματευτικά για την αποκήρυξη του φερομένου Δημοσίου Χρέους; Πρόκειται να πράξετε τα οφειλόμενα σήμερα;

2. Με δεδομένο ότι η Κυβέρνησή σας σπεύδει σε πρόωρες αποπληρωμές του φερομένου Δημοσίου Χρέους, πρόκειται να επαναξιολογήσετε την συγκεκριμένη στρατηγική εν όψει των δηλώσεων Βενιζέλου, που σαφώς ενισχύουν την προοπτική αποκήρυξης του Δημοσίου Χρέους, με βάση το διεθνές κεκτημένο;

Αθήνα, 8/1/2024
Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου
Πρόεδρος της Κ.Ο. της Πλεύσης Ελευθερίας

– Δείτε τις δηλώσεις  της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο σύνδεσμο: YouTube
– Επισυνάπτεται η Επίκαιρη Ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον Πρωθυπουργό για το Δημόσιο Χρέος με αφορμή τη συνέντευξη του Ε. Βενιζέλου στον Γιώργο Κουβαρά