Επίσκεψη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας πραγματοποίησε το Σάββατο 6.04.2024, η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η κα Αναγνωστοπούλου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα αστυνομικά θέματα στην περιοχή της Αχαΐας, με έμφαση στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Η βουλευτής τόνισε τη σημασία της εξειδικευμένης εκπαίδευσης για την κατάλληλη λήψη καταγγελιών, με σεβασμό και ενσυναίσθηση προς τα θύματα αλλά και της δια βίου εκπαίδευσης των αστυνομικών ως θεμελιώδες εργαλείο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας και συνομίλησε με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χρήστο Αμτζόπουλο και την Αστυνόμο Β ́ και Προϊσταμένη του Γραφείου Ιωάννα Βλάχου για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν, για τυχόν βελτιώσεις που μπορούν να υλοποιηθούν προς όφελος των θυμάτων αλλά και την ανάγκη στενής συνεργασίας με φορείς υποστήριξης.
Τέλος η κα Αναγνωστοπούλου δήλωσε τη στήριξη της στο δύσκολο έργο του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας, υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση των δομών υποστήριξης των θυμάτων αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Αχαΐα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου.
Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να δεσμευτεί ουσιαστικά και να αναλάβει δράση με στόχο την προστασία των θυμάτων, την τιμωρία των θυτών και την εξάλειψη του φαινομένου. Η έως τώρα αδράνεια της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει τον όρο “γυναικοκτονία” φανερώνει μια ανησυχητική έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στην έμφυλη βία. Η άρνηση αναγνώρισης του φαινομένου ισοδυναμεί με άρνηση αναγνώρισης της βίαιης πραγματικότητας που βιώνουν οι γυναίκες.