Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Παναγιώτη Αναστασόπουλο.

Υπό το πρίσμα της ήδη υπάρχουσας αγαστής συνεργασίας, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη δημιουργία σημαντικών συνεργειών, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μέσω της συνένωσης των δυνάμεων και της συλλογικής προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Σακελλαρόπουλος, ενημέρωσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ για την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να λειτουργήσει το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στον Επιβατικό Σταθμό του Νότιου Λιμένα Πατρών, διαθέτοντας ένα σύγχρονο ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό και πλούσιο προωθητικό έντυπο, μέσω του οποίου ο επισκέπτης θα αντλεί χρήσιμες πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε τη ιδιαίτερη ικανοποίηση του για αυτή την ενέργεια της Περιφερειακής Αρχής και δήλωσε ότι ο Οργανισμός θα είναι αρωγός στην επιτυχή λειτουργία του Γραφείου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σακελλαρόπουλος «Πάγια επιδίωξη της τρέχουσας Περιφερειακής Αρχής είναι να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της τουριστικής εμπειρίας. Για να το πετύχουμε αυτό έχουμε εστιάσει μέσω ποικίλων δράσεων στην τουριστική προβολή, τις υποδομές, τη συμμετοχή των επαγγελματιών που άμεσα και έμμεσα εμπλέκονται στο τουριστικό οικοσύστημα και τις βιώσιμες πρακτικές που μπορούν να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο περιβάλλον που ωφελεί τόσο τους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους. Σε αυτό το σκεπτικό εντάσσεται και η λειτουργία των Γραφείων Τουριστικής Πληροφόρησης στο Αεροδρόμιο του Αράξου και το Λιμάνι της Πάτρας που θα εξυπηρετούν και θα διευκολύνουν τους επισκέπτες κατά τις πρώτες στιγμές παραμονής τους στον τόπο μας». 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης και η  Βίκυ Καραπάνου, στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της ΠΔΕ.