Στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αχαΐας βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί για να γνωρίσει τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας αρμοδιότητάς του, συνομιλώντας με τους προϊσταμένους και το προσωπικό.  Αυτό που διαπίστωσε ο κ. Ζαΐμης είναι ότι η εν λόγω υπηρεσία χρήζει υλικοτεχνικής υποστήριξης, κτιριακών υποδομών και επιπλέον προσωπικού.

«Καταγράφουμε τις ανάγκες και τα συσσωρευμένα, επί δεκαετίες προβλήματα, και προχωράμε στην δρομολόγηση λύσεων στο πλαίσιο του εφικτού. Πράγματι είναι μια υπηρεσία με μεγάλο όγκο εργασίας, δεδομένου ότι εκδίδει ετησίως πάνω από 6.000 άδειες κυκλοφορίας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας. 

Ο κ. Ζαΐμης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι, πλέον, εκατοντάδες στοιχεία που αφορούν στις ταξινομήσεις των οχημάτων, τις άδειες κυκλοφορίας και τις ειδικές άδειες μεταφέρθηκαν με επιτυχία σε ένα καινούργιο ψηφιακό περιβάλλον με πολλές δυνατότητες υποστήριξης νέων εφαρμογών, όμως, όπως είπε, θα ζητήσει να επεκταθεί το μέτρο και για το αρχείο της υπηρεσίας, το οποίο καλύπτει πλέον ένα μεγάλο τμήμα του κτιρίου. «Οφείλω να τονίσω ότι, έχει βοηθήσει σημαντικά η νέα υπηρεσία τηλεφωνικού κέντρου μέσω της οποίας ο πολίτης ενημερώνεται και εξυπηρετείται γρήγορα και αποτελεσματικά», πρόσθεσε ο κ. Ζαΐμης.