Τo Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» πρόκειται να υλοποιήσει Εργαστήριο για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο με θέμα: «Συνδέσου με ασφάλεια». Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων αναφορικά με τους κινδύνους του Διαδικτύου και η υιοθέτηση μιας υγιούς και υπεύθυνης στάσης κατά την πλοήγηση στο διαδικτυακό περιβάλλον.
Ειδικότερα, μέσω του εργαστηρίου θα επιδιώξουμε δημιουργικά και βιωματικά να αντιληφθούν οι έφηβοι τις επιρροές που δεχόμαστε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και την ανάγκη εστίασης στον πραγματικό εαυτό έναντι του εικονικού εαυτού, να ενημερωθούν και να αντιληφθούν τις εκτάσεις του Διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και να προβληματιστούν αναφορικά με τους κινδύνους του Διαδικτυακού τζόγου.
Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στην Πάτρα στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών 35) στις 20 Απριλίου 2024 (Σάββατο) και ώρες: 11:00 – 14:00. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους 13-15 ετών.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα https://kpachaia.gr/ergastiri-gia-to-diadiktyo/. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Πρόληψης στα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00, Υπεύθυνες: Νίκη Θεοδωροπούλου- Κοινωνική Λειτουργός, Μαριλίνα Φαλτσέτα- Ψυχολόγος M.Sc.