Δείτε πού θα πραγματοποιηθούν απεργιακά συλλαλητήρια και συγκεντρωσεις.

Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαίου ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα (7-5-2024) με υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση των συνδικάτων στα μέσα μεταφοράς, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Μ. Τετάρτη οι συρμοί μετρό, ηλεκτρικού και τραμ, οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και ο προαστιακός, ενώ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Υπό την συνδικαλιστική ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ, στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα υπουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες και τις πολεοδομίες.

24ωρη απεργία και των εργαζόμενων στα Μέσα Ενημέρωσης

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν με απόφαση της ΕΣΗΕΑ και των άλλων οργανώσεων και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, απεργούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά.

Απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα θα καταστήσουν το κέντρο της Αθήνας τα απεργιακά συλλαλητήρια και οι προσυγκεντρωσεις, σταδιακά από τις 9.30 το πρωϊ.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωϊ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, της ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στον πεζόδρομο της Κοραή, ενώ το ΠΑΜΕ, καλεί στις 10:30 το πρωί, στο Σύνταγμα.

Πηγή: protothema.gr