Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας όλο το προηγούμενο διάστημα από κοινού με άλλους φορείς  στήριξε  τους   φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών απέναντι στη συνδικαλιστική δίωξη  που  δέχθηκαν  με αφορμή την υπεράσπιση του δικαιώματος τους για  δημόσια και δωρεάν παιδεία, απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης  για την ιδιωτικοποίησή των Πανεπιστημίων.  Διεκδίκησαν  από τον Πρύτανη και τον Πρόεδρο του τμήματος να παρθεί πίσω η άδικη  απόφαση αποκλεισμού τους από την εαρινή εξεταστική περίοδο που μοναδικό σκοπό είχε  την  προσπάθεια συκοφάντησης και  φίμωσης των αγωνιζόμενων φοιτητών. 

Κάτω από το βάρος των μαζικών κινητοποιήσεων και ύστερα από αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν δύο εκ των  φοιτητών, στις 17/06/2024 με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών ανεστάλη η εκτέλεση της πειθαρχικής απόφασης κατά αυτών  και ως εκ τούτου μπορούν να λάβουν μέρος στην εξεταστική του Ιουνίου. 

Το Ε.Κ. Πάτρας ξεκαθαρίζει πως  θα συνεχίσει  να είναι στο πλάι τους μέχρι την τελική δικαίωσή τους, γιατί οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με αυτούς των εργατών και του λαού συνολικά. Στεκόμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι μεταξύ μας,  απέναντι  σε νόμους και αποφάσεις που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι  στην αντιλαϊκή πολιτική. Το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατούνται. Αγωνιζόμαστε για το δίκιο της εργατικής τάξης, παλεύουμε να μείνει στα χαρτιά κάθε νόμος που είναι ενάντια στα δικά μας συμφέροντα!

               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ