Οι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν έως τώρα τους περισσότερους σταυρούς – Αυτιάς, Μεϊμαράκης από τη ΝΔ, Αρβανίτης, Φαραντούρης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Παπανδρέου, Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ – Επτά κόμματα θα εκλέξουν ευρωβουλευτές σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών για το τελικό αποτέλεσμα.

Εδρα στην ευρωβουλή εξασφαλίζουν όλα τα κόμματα που ξεπερνούν έστω και οριακά το 3%. Σύμφωνα με την κατανομή των ποσοστών στο 82% της ενσωμάτωσης των ψήφων η ΝΔ με 27,77% καταλαμβάνει 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,89% 4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 12,99% 3 έδρες, η Ελληνική Λύση με 9,67% παίρνει 2 έδρες όσες και το ΚΚΕ με 9,3% ενώ από μια έδρα παίρνουν Νίκη (4,42), Πλεύση 3,42% και Φωνή Λογικής με 3,05%.

Πάντως, παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι η ενσωμάτωση των επιστολικών ψήφων που ακόμα κινείται με αργούς ρυθμούς ίσως προκαλέσει ανατροπές με το ΚΚΕ να ξεπερνά την Λύση και το κόμμα της κυρίας Αφροδίτης Λατινοπούλου να υποχωρεί κάτω του 3%.

Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι που προηγούνται στην μάχη των σταυρών (82% ενσωμάτωση) έχουν εως εξής:

Απο την ΝΔ η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από τουςΓιώργο Αυτιά, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Φρέντη Μπελέρη. Στην τέταρτη μάχη θα δοθεί μάχη μεταξύ του Μανώλη Κεφαλογιάννη και της Ελίζας Βόζεμπεργκ καθώς τους χωρίζουν 30 σταυροί. Στην 6η θέση βρίσκεται η Ελεονώρα Μελέτη και στην 7η ο Δημήτρης Τσιόδρας.

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Αρβανίτης εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά περίπου 500 σταυρών από τον Νίκο Φαραντούρη. Ακολουθεί ο Νίκος Παππάς και η Ελενα Κουντουρά.

Η τριάδα για το ΠΑΣΟΚ αποτελείται από τους Νίκο Παπανδρέου, Γιάννη Μανιάτη και Σάκη Αρναούτογλου.

Οι δύο εκλόγιμες θέσεις του ΚΚΕ πάνε προς ώρας στους νυν ευρωβουλευτές Λευτέρη Αλαβάνο και Κώστα Παπαδάκη

Η έδρα της Νίκης πηγαίνει στον Νίκο Αναδιώτη, της Πλεύσης Ελευθερίας στην Μαρία Ζαχαριά και της Φωνής Λογικής στην Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πηγή: protothema.gr