Μεταξύ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές 2024, είναι και η Άννα Μαρία Ρογδάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας.

Το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές 2024 παρουσίασε σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ των υποψηφίων, είναι και η Άννα Μαρία Ρογδάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ανέφερε τα εξής, ξεκινώντας την ομιλία της με χιουμοριστική διάθεση:

«Είναι η πρώτη πολιτική ομιλία μου.. δεν ξέρω αν θα τα πάω καλά..»

Συνεχίζοντας η Άννα Μαρία Ρογδάκη, θέλησε να μοιραστεί κάποια πράγματα τόσο για τον εαυτό της, όσο και για την οικογένειά της, και συγκεκριμένα, πώς συσχετίζεται η υποψηφιότητά της με τη μητέρα της Κούλα Ρογδάκη.

«Είμαι η Άννα Μαρία Ρογδάκη, είμαι μητέρα μιας κόρης 23 ετών που σπουδάζει Πολιτικός Μηχανικός, είμαι σύζυγος, είμαι επιχειρηματίας και μου αρέσουν πολύ οι συσχετισμοί.. θέλω να πω ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, γιατί πριν 31 χρόνια ένας άλλος Μητσοτάκης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εμπιστεύτηκε και τίμησε μία Ρογδάκη, τη μητέρα μου, την αείμνηστη Κούλα Ρογδάκη, η οποία τότε.. δεν είναι πια στη ζωή, η οποία τότε δεν πολιτεύτηκε, πολιτεύτηκε την επόμενη τετραετία λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας του πατέρα μου, έτσι όμως ξεκίνησε η ιστορία..»

«Κάποιοι το λένε οικογενειοκρατία, εμένα δε μου αρέσουν αυτές οι λέξεις, εγώ το λέω DNA το λέω κληρονομιά και αυτήν την κληρονομιά είμαι εδώ να τιμήσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία της συνεχίστηκε, αναφέροντας κάποια πράγματα για τον εαυτό της, και συγκεκριμένα την επαγγελματική της απασχόληση.

«Παραιτήθηκα από τη ΔΕΗ αφήνοντας τη σιγουριά μιας θέσης για να κυνηγήσω τ’ όνειρό μου που είναι η οργάνωση εκδηλώσεων, έχω σπουδάσει Design στο Λονδίνο, και από ένα πολύ μικρό γραφείο στην Πάτρα φτάσαμε να έχουμε μια εταιρεία η οποία έχει κάνει πολλά events στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μια εταιρεία καταξιωμένη, στο χώρο του event planning και έχω πει πάρα πολλές φορές σε όλα τα διεθνή συνέδρια που συμμετέχω “Come to Greece”. Αυτό είμαι εδώ να το συνεχίσω και να το τιμήσω.»

Έπειτα η Άννα Μαρία Ρογδάκη, αναφέρθηκε στην Ένωση Γυναικών Πάτρας, στην οποία μάλιστα είναι πρόεδρος, και όπως δήλωσε αποτελεί ακόμα μία κληρονομιά που της άφησε η μητέρα της, τονίζοντας το ενδιαφέρον της, τόσο για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, όσο και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

«Η ένωση γυναικών Πάτρας, ιδρύθηκε πριν 33χρόνια από την μητέρα μου, αυτή την κληρονομιά τη συνεχίζω. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η γυναικεία επιχειρηματικότητα, την οποία βοηθάμε με εκδηλώσεις, και με πανευρωπαιϊκά προγράμματα τα οποία τρέχουμε και η βία κατά των γυναικών. Έχουμε καταφέρει και έχουμε στηρίξει τα τελευταία 3 χρόνια, 40 γυναίκες κακοποιημένες και προσπαθούμε και θα προσπαθήσουμε αυτό που κάνουμε σε τόσο μικρό τοπικό επίπεδο ίσως να το κάνουμε σε κάποιο μεγαλύτερο»

Κλείνοντας την ομιλία της, η Άννα Μαρία Ρογδάκη, ευχαρίστησε και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για την τιμή που της έκαναν.

Πηγή: pelop.gr