Για τα 138 χρόνια της εφημερίδας «Πελοπόννησος«, τιμήθηκε ο εκδότης Θεόδωρο Λουλούδης, από τον ΣΗΠΕ.

Το ταξίδι της εφημερίδας «Πελοπόννησος» κι ολόκληρου του δημοσιογραφικού μας Οργανισμού στον κόσμο της ενημέρωσης του πολίτη θα συνεχιστεί με τους ίδιους ακριβώς ρυθμούς με τους οποίους πορεύεται η «ναυαρχίδα» του περιφερειακού Τύπου εδώ και 138 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή με αντικειμενικότητα, μαχητικότητα, πλουραλισμό κι εγκυρότητα.

Αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσε ο εκδότης της «Πελοποννήσου» και υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Θεόδωρος Λουλούδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου, εκεί όπου παρέλαβε το βραβείο που είχαν ετοιμάσει η διοργανωτές για την εφημερίδα μας, από τα χέρια του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υπουργού και νυν αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «NJV Athens Plaza» στην πλατεία Συντάγματος, παρουσία εκδοτών από όλη την ελληνική περιφέρεια κι εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας, ενώ εκτός από την «Πελοπόννησο» τιμήθηκαν και η «Πατρίδα» του Πύργου, η «Κρητική Επιθεώρηση» του Ρεθύμνου, η «Ροδιακή» από το νησί των Ιπποτών και η «Ελευθερία» από τη Λάρισα.

«Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» τιμήθηκε για την ιστορική της προσφορά στον ελληνικό Τύπο. Μια σημείωση αξίας για τη συνέπεια και τη διαχρονική προσφορά στον τομέα της ενημέρωσης» δήλωσε μετά τη βράβευση ο Θεόδωρος Λουλούδης και πρόσθεσε: «Η πορεία της εφημερίδας μας μέσα στον χρόνο έχει αφήσει ένα ισχυρό σημάδι αντοχής, αξιοπιστίας και συνεχούς αφοσίωσης προς τον τόπο και τους ανθρώπους του. Αυτή η σταθερή προσφορά αξίζει αναγνώριση και τιμή. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΣΗΠΕ κ. Γιώργο Μιχαλόπουλο και τον γενικό γραμματέα κ. Γιάννη Κουτσολιόντο, για την τιμή της βράβευσης».

Οπως ανέφερε και η ανακοίνωση του ΣΗΠΕ για τη χθεσινή βράβευση: «Η ιστορική ‘‘Πελοπόννησος’’ είναι χωρίς αμφιβολία μια εμβληματική εφημερίδα, όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά και για τον ελληνικό Τύπο ευρύτερα. Η διαδρομή της στον χρόνο έχει αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα αντοχής, συνέπειας και διαχρονικής προσφοράς στον χώρο, στον τόπο και τους ανθρώπους. Αυτή τη διαχρονική προσφορά οφείλουν να την αναγνωρίσουν και να την τιμήσουν πρώτα από όλους οι άνθρωποι της οικογένειας του περιφερειακού Τύπου, καθώς όλοι είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτήν».

Να σημειωθεί ότι από την Αχαΐα το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης, του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου, σε μια δύσκολη κοινοβουλευτικά ημέρα, λόγω του ανοικτού ζητήματος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια (ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτηση αντισυνταγματικότητας και ονομαστικής ψηφοφορίας).

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση από το Κοινοβούλιο και τα κόμματα ήταν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, οι Ευάγγελος Αποστολάκης, Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός, Γιάννης Οικονόμου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Θανάσης Δαβάκης, Πέτη Πέρκα, Γιώργος Καραμέρος, Λευτέρης Βαλουξής, κ.ά.

έλος, θα πρέπει να αναφέρουμε και το μήνυμα του προέδρου του ΣΗΠΕ κι εκδότη της «Ελευθερίας» Γιώργου Μιχαλόπουλου προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας: «Ο ρόλος του περιφερειακού Τύπου στη διατήρηση της ενημέρωσης, αλλά και της παράδοσης και εν τέλει και της συνέχειας του έθνους είναι καίριος. Ο ΣΗΠΕ δεν είναι παλαιού τύπου σωματείο. Δεν είμαστε συνδικαλιστικό όργανο παλαιάς κοπής. Θέλουμε να είμαστε φερέγγυος κι αξιόπιστος συνομιλητής της Πολιτείας. Διατηρούμε τη σοβαρότητα, την αντικειμενικότητα και την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος που επιβάλλει ο ρόλος μας και ασκούμε καθημερινό έλεγχο όπου κι όταν επιβάλλεται για την πρόοδο της κοινωνίας. Σας θέλουμε συμπαραστάτες στους αγώνες που έρχονται για τον κλάδο μας».

Εφημερίδα «Πελοπόννησος»: Πρωταγωνίστρια στον Περιφερειακό Τύπο - Λουλούδης: «Αντοχή, αξιοπιστία και συνεχής αφοσίωση» ΦΩΤΟ

Ανδρέας Κατσανιώτης, Θεόδωρος Λουλούδης, Σία Αναγνωστοπούλου και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Εφημερίδα «Πελοπόννησος»: Πρωταγωνίστρια στον Περιφερειακό Τύπο - Λουλούδης: «Αντοχή, αξιοπιστία και συνεχής αφοσίωση» ΦΩΤΟ

Πηγή: pelop.gr