Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή του έπειτα από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023 στο Ιόνιο Πέλαγος, περίπου 10 ναυτικά μίλια νότια του Κατάκολου, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης και ώρα 11.30π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο.

Πρόκειται για τον κυβερνήτη του Phantom F-4 II της Πολεμικής Αεροπορίας, σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών, και τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, υποσμηναγό Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικα, 29 ετών, οι οποίοι υπηρετούσαν στην 338 Μοίρα Διώξεως Βομβαρδισμού της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα.

Το F-4 της 338 Μοίρας είχε απογειωθεί από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης σε ζεύγος μαζί με ακόμη ένα αεροσκάφος του ίδιου τύπου. Το ζεύγος των F-4 πραγματοποιούσε πτήση χαμηλής ναυτιλίας σε ύψος 300 ποδιών πάνω από τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, όταν το ένα από τα δύο συνετρίβη στις 10.30 το πρωί της 30ης Ιανουαρίου 2023.
Αμέσως το αεροσκάφος που έμεινε στον αέρα άρχισε να κινείται πάνω από το σημείο της συντριβής, προκειμένου να γίνει ταχύτατα ο εντοπισμός του από τις δυνάμεις που έσπευσαν να επιχειρήσουν έρευνα και διάσωση.

Πηγή: flamis.gr