Προ της ολοκληρώσεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς , εκπρόσωποι των Αρχών και ευσεβείς πιστοί της νήσου μας, υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδος Μυρίνης, την Τιμία Κάρα του Οσίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πολύτιμο αυτό θησαύρισμα της πίστεώς μας μετέφερε από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός.

 

 

 

Αμέσως, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Ιεροθέου . Προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, για την αρχιερατική ευλογία και άδεια που έδωσε να μεταφερθεί η Τιμία Κάρα του Οσίου Αλεξίου από τα Καλάβρυτα στην ακριτική νήσο , ευχαρίστησε θερμά και τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο π. Ευσέβιο, επειδή πρόθυμα ταξίδεψε στη Λήμνο μεταφέροντας το χαριτόβρυτο ιερό Λείψανο, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί ξεχωριστή ευλογία και πηγή στήριξης στον πνευματικό αγώνα των πιστών ενόψει της προσδοκίας της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.
Την επομένη, Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, 21 Απριλίου 2024, τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου κ. Ιεροθέου, ενώ η διακονία του Θείου Λόγου ανετέθη στον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, π. Ευσέβιο, ο οποίος αναφέρθηκε εμπνευσμένα όχι μόνον στην οσιακή φυσιογνωμία του Οσίου Αλεξίου, αλλά και στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία, ως το κορυφαίο υπόδειγμα μετανοίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο π. Ευσέβιος μίλησε πνευματικά, στον τελευταίο Κατανυκτικό εσπερινό στο Ναό της Αγίας Τριάδος, με θέμα την λυτρωτική σημασία της μετανοίας στην σύγχρονη εποχή, αναπαύοντας και ενισχύοντας τους πολυπληθείς πιστούς, οι οποίοι ετοιμάζονται για την βιωματική προσέγγιση των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: news.tv4e.gr