Η εκλογή προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας αλλά και μελών της νεοσύστατης Δημοτικής Επιτροπής, ήταν τα θέματα της ειδικής συνεδρίασης του σώματος που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2024 στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης και πλειοψηφήσας δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, κ. Βασίλης Χριστόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή θητεία σε όλους, έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο, ο οποίος με τη σειρά του ανακοίνωσε τα ονόματα των αντιδημάρχων για το έτος 2024 και ακολούθως γνωστοποίησε τις προτάσεις του για την αντιπροεδρία του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Ντίνου και για την προεδρία στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας στο πρόσωπο του κ. Ανδρέα Οικονόμου. Η πρότασή του για προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας στο πρόσωπο της κας Μαρίας Γιδά έγινε ομόφωνα δεκτή με χειροκροτήματα. «Με δεδομένες τις ευχές μας για μια εποικοδομητική θητεία, σημειώνουμε ιδιαίτερα τη δημιουργία αντιδημαρχίας καθημερινότητας, όπως και επικοινωνίας, ενώ θεωρούμε προμετωπίδα των στόχων μας την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του Αιγίου, για την οποία αναλαμβάνω την προσωπική ευθύνη της διαχείρισης. Θέλω να ζητήσω από όλους μας να έχουμε μια καλή συνεργασία ώστε το αποτέλεσμα να μας κάνει περήφανους στο τέλος της πενταετίας» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Καλογερόπουλος.

Ακολούθησε η διαδικασία ορισμού του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρόεδρο την κα Μαρία Γιδά από την παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» του δημάρχου, αντιπρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Τσερεντζούλια από την παράταξη του κ. Χρήστου Γούτου και γραμματέα τον κ. Παρασκευά Σπυρόπουλο από την παράταξη του κ. Κώστα Σπηλιόπουλου.

Αναφορικά με τα μέλη της νεοσύστατης Δημοτικής Επιτροπής, του ιδιαίτερα σημαντικού θεσμικού οργάνου που μεταξύ άλλων θα έχει τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που καταργήθηκαν, εκλέχθηκαν οι εξής δημοτικοί σύμβουλοι: Από την πλειοψηφία οι κ.κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Νικόλαος Καραΐσκος, Δημήτριος Φιλιππάτος και Γεώργιος Φραγκονικολόπουλος και από τη μειοψηφία οι κ.κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος. Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής θα είναι ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.