Η νέα διοίκηση και τα επόμενα βήματα για νοσοκομείο Καλαβρύτων και Κ.Υ.Κλειτορίας

Το τριήμερο 3-4-5 και κατά την διάρκεια της διήμερίδας διακεκριμένων γιατρών που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα,το kalavrytanet είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τα τεκτενόμενα, να μιλήσει με υπηρεσιακούς παράγοντες και να συλλέξει πληροφορίες. Μια από αυτές τις πληροφορίες αφορά την τοποθέτηση διοικητού στο νοσοκομείο Καλαβρύτων και εκτός απροόπτου το πρόσωπο που θα αναλάβει την θέση είναι νέο, κατέχει τους απαραίτητους τίτλους σπουδών, έχει εμπειρία από τον χώρο της υγείας και το κυριότερο δεν είναι του κομματικού σωλήνα.

nosok_kal (1)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Στις 4 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο νοσοκομείο Καλαβρύτων με την παρουσία του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννη Γ. Μπασκόζου. Μετά την ενημέρωση που έγινε από τον Διοικητή της 6ης YΠΕ Γ.Γιαννόπουλο για τον νέο νοσοκομειακό χάρτη όπως διαμορφώνεται στον Δήμο Καλαβρύτων και τις παρατηρήσεις του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και υπήρξε ταύτιση απόψεων αλλά και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας στα παρακάτω:

HPIM8844

Το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων μετονομάζεται σε Νοσοκομείο Καλαβρύτων το οποίο διασυνδεόμενο με το νοσοκομείο Αιγίου θα παρέχει πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας με ενίσχυση τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και με ενδυνάμωση του καθεστώτος των επισκεπτών ιατρών, (σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα που παρουσιάστηκε και στις 4 Ιουνίου 2016 από τον Διοικητή της 6ης YΠΕ, στην επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποίησε στα Καλάβρυτα η Επιστημονική Εταιρεία Καλαβρυτινών Ιατρών “Ο Μελάμπους”). Συνάμα θα εξασφαλιστεί και η παρουσία ορθοπεδικού ιατρού κατά τους χειμερινούς μήνες.

iatros

Επίσης, θα αναβαθμιστεί και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας που θα παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Τέλος, συζητήθηκε και το πρόβλημα με το ΕΚΑΒ που δυστυχώς για τα χαρακτηριστικά που έχει ο δήμος μας (δυσπρόσιτη Ορεινή περιοχή- 2ος μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στην Ελλάδα) δεν παρέχεται η σωστή αντιμετώπιση των περιστατικών που προκύπτουν, δηλώθηκε δε ότι θα συζητηθεί με τους αρμόδιους στο πλαίσιο της εξαίρεσης από τον γενικό προγραμματισμό του ΕΚΑΒ δυσπρόσιτων και νησιωτικών περιοχών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν: ο Διοικητής της 6ης YΠΕ Γ. Γιαννόπουλος , ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κ. Μάρκου, το μέλος Δ.Σ. του νοσοκομείου Η. Κακκαβάς, ο Διοικητικός Διευθυντής του νοσοκομείου Καλαβρύτων Λ. Βασιλόπουλος, ο Γενικός ιατρός και Διευθυντής του νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων Ν.Χ. Ραζής, ο εκτελών χρέη υποδιοικητή, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και καρδιολόγος του νοσοκομείου Καλαβρύτων Θ.Νασιώτης, η Διευθύντρια νοσηλευτικής Ε. Γκουβάτσου, ο παιδίατρος Ν. Στολάκης, , ο εκπρόσωπος και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων Ν.Μαγκαφάς και η συντονίστρια της ΟΜ. του Συριζα Καλαβρύτων Ρ. Ερμείδη.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή