Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Μουάιτάι 2024 που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάϊτάϊ (Π.Ο.Μ.) στην Πάτρα και διεξάγεται από  30 Μάϊου έως 10 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος». 

Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάϊτάϊ ανατέθηκε από την αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Παγκόσμια Ομοσπονδία IFMA (International Federation of Muaythai Associations), να αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μουάιτάι 2024. Συμμετέχουν αθλητές, προπονητές, παράγοντες και εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητικού χώρου όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τον πολιτισμό, την τοπική οικονομία, και την αθλητική κοινότητα.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φιλοξενεί ένα ακόμη αθλητικό γεγονός παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το άθλημα στην μεγαλύτερη Γιορτή του Μουάιτάι που διεξάγεται στην Πάτρα και αντιστοίχως μέλη της αθλητικής κοινότητας απ όλο τον κόσμο να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο μας, να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα μας, να δοκιμάσουν τα ποιοτικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα της Ολυμπιακής Γης. Η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που δίνει ο αθλητισμός για να ενισχύσει την εξωστρέφεια της. Είμαστε βέβαιοι ότι τα αθλητικά ιδεώδη της Ολυμπιακής Γης και το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, σε συνδυασμό με την ελληνική φιλοξενία θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις στις αθλητικές αποστολές, τα μέλη των οποίων θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Αντωνόπουλος.