Με αφορμή τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων για την ενίσχυση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, πραγματοποίησαν δηλώσεις, σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζει ενεργά το καρναβάλι της Πάτρας με τον πλέον θεσμικό τρόπο, δηλαδή μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Πατρέων και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας» που είναι και ο θεσμικός διοργανωτής του καρναβαλιού.

Η επιλογή μας θεωρώ πως ήταν αυτονόητη, δεδομένου ότι το καρναβάλι της Πάτρας, είναι μία μεγάλη λαϊκή γιορτή αλλά και ένας κορυφαίος θεσμός άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς με ισχυρές δυνατότητες εξωστρέφειας και ανάπτυξης για την Πάτρα, όπως και για το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. Η συμβολή μας λοιπόν, αποσκοπεί στην ενίσχυση της διοργανώτριας αρχής για την πραγματοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και στην ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικού προορισμού». 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το Πατρινό Καρναβάλι χρειάζεται τη συνδρομή όλων. Ο Δήμος Πατρέων για δύο μήνες δουλεύει για το Καρναβάλι. Ο προϋπολογισμός όμως του Δήμου δεν αρκεί για να οργανωθεί σωστά. Πρέπει να τον συνδράμουν όλοι,  πρώτα απ’ όλα η Κυβέρνηση, αλλά και άλλοι φορείς που εισπράττουν από το Καρναβάλι. Δημιουργείται ένας κύκλος εργασιών γύρω στα 100 εκατ ευρώ, από τον οποίο προκύπτει ΦΠΑ της τάξης των 24 εκατ. ευρώ. Τι επιστρέφει το ελληνικό δημόσιο στο Δήμο Πατρέων;»

Επιπλέον, ο κ. Πελετίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα το καρναβάλι, σημειώνοντας πως οι οικονομικές ανάγκες είναι πάντοτε μεγάλες. «Το Καρναβάλι της Πάτρας αξίζει πολλά περισσότερα οικονομικά εφόδια» είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Φαρμάκη να επισημαίνει ότι στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Πατρέων, περιλαμβάνονται σημαντικοί πόροι για την ενίσχυση πολιτιστικών και μη θεσμών, που θα μπορούσαν να προτεραιοποιηθούν, ώστε αξιοποιηθούν και για το Καρναβάλι της Πάτρας.

 

*** Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/TVoqQn9KgtQ