Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει και φέτος στη διοργάνωση TEDxPatras 2023 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο θα προβάλλεται η νέα καμπάνια του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 «Το ΕΣΠΑ είναι παντού στον τόπο μας!».
Υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, τις καινοτόμες ιδέες και την καλλιέργεια του κοινωνικού διαλόγου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του TEDxPatras 2023 σε ένα φιλόξενο χώρο, όπου θα παρουσιάζονται τα σημαντικά οφέλη του προγράμματος.
Το κοινό θα ενημερώνεται για τα σημαντικά έργα που αλλάζουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας καθώς και για την μεγάλη συμβολή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας σε πολυάριθμους τομείς. Μεταξύ αυτών είναι τα έργα υποδομών, η εκπαίδευση, η προσβασιμότητα, η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η ενίσχυση κοινωνικών δομών.
Το TEDxPatras 2023 θα έχει κεντρικό θέμα “BridgingWithin” και θα είναι ένα κάλεσμα για αναζήτηση και διαμόρφωση των «γεφυρών» μεταξύ των ανθρώπων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πάνω από 25 φορείς από διάφορους τομείς της Κοινωνίας των Πολιτών, όπως έρευνα, εκπαίδευση, κοινωνική επιχειρηματικότητα, περιβάλλον, πολιτισμός, γυναικεία ενδυνάμωση και δημόσια διακυβέρνηση.