Σε δήλωσή της η βουλευτής Αχαΐας της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε:

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στα Καλάβρυτα καθώς λόγω κατολίσθησης στον Βουραϊκό, σταμάτησε ο Οδοντωτός με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι 90 επιβάτες που βρίσκονταν μέσα. Ύστερα από τρεις ώρες ταλαιπωρίας και με την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου και τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αιγιαλείας οι 90 επιβάτες του Οδοντωτού μεταφέρθηκαν στον σταθμό του Διακοπτού, ενώ για άλλη μια φορά ο Οδοντωτός θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

Στο συγκεκριμένο δίκτυο, λόγω της αποψίλωσης που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές των τελευταίων ετών , δημιουργούνται χείμαρροι που μεταφέρουν τόνους λάσπης με πέτρες και ξύλα και γίνονται συνέχεια κατολισθήσεις που απειλούν μόνιμα το τρενάκι του Οδοντωτού. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε την αδιαφορία και την εγκατάλειψη της ιστορικής σιδηροδρομικής διαδρομής από τον κρατικό μηχανισμό. Όποια αιτήματα και να έχουν γίνει για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Οδοντωτού έχουν πέσει στο κενό.

Ο κυβερνητικός μηχανισμός οφείλει έστω και την ύστατη στιγμή να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα αλλά και με ασφάλεια ο Οδοντωτός, διότι πέρα από τον ιστορικό του συμβολισμό αποτελεί για την περιοχή δίκτυο μεταφορών και αναπτυξιακό εργαλείο.