Στην εκδήλωση μνήμης, με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την ημέρα που τα Καλάβρυτα κάηκαν ολοσχερώς, λεηλατήθηκαν και μέτρησαν εκατοντάδες απώλειες, την οποία πραγματοποίησε ο  Δήμος Καλαβρύτων βρέθηκε, σήμερα, η υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Η υφυπουργός απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και παρακολούθησε την τέλεση πάνδημου μνημοσύνου για τους Καλαβρυτινούς Μάρτυρες.


Μετά το πέρας της εκδήλωσης η Χριστίνα Αλεξοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε αυτόν τον Τόπο, στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, συντελέστηκε το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου που διεπράχθη στην Ελλάδα απ’ τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής. Ογδόντα χρόνια μετά τιμούμε ευλαβικά την Ιερή Μνήμη των τραγικών Θυμάτων αυτής της θηριωδίας και με οδηγό το «χθες» προχωράμε «μαζί» για το αύριο του τόπου μας. 
Με τη θυσία τους, τα εκατοντάδες θύματα που εκτελέστηκαν, μας  γεμίζουν όχι μόνο με περηφάνια και ευγνωμοσύνη, αλλά μας εμπνέουν  καθώς ουσιαστικά συγκρότησαν τη σημερινή μας εθνική ταυτότητα. Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης μνήμης είναι πως η ιστορική μας μνήμη οφείλει να μένει πάντα ζωντανή, αφού είναι αυτή που μας καθορίζει ως ανθρώπους και συνολικά ως πολίτες».