Όταν πολλοί Άνθρωποι δημιουργούν όμορφες στιγμές !!Κατάμεστο το ROYAL ΠΑΤΡΑΣ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου το βράδυ η Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης που συνδιοργάνωσαν το Π.Α.Σ.Γ. Καλλιπάτειρα Παράρτημα Πάτρας  o «Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα» (Σ.ΦΙ.Κ.Α.)  και το ΑΣ ΑμεΑ Ήφαιστος

 Από νωρίς το βράδυ συμπολίτες μας κάθε ηλικίας συνέρρεαν στον πολυχώρο «ROYAL» για να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση αλληλεγγύης «Κλάξον Τρομπέτες και Πλάκες»  από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα “ΘΕΩΡΙΚΟΝ” έργο του νομπελίστα Dario Fo  

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη αρκετή ώρα πριν  την έναρξη της παράστασης στις 9:00 γεμίζοντας χαρά και συγκίνηση τους διοργανωτές της βραδιάς. Οι διοργανωτές στην είσοδο προσέφεραν ένα μικρό μπουφέ .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό  από την  Ιουλία Συροκώστα – Σταθοπούλου ιατρό Λοιμωξιολόγο- Παθολόγο και πρόεδρό του συλλόγου ΣΦΙΚΑ με αρχική αναφορά στη στενή σχέση της κλινικής αποκατάστασης με το Σύλλογο φίλων της κλινικής. Η πρόεδρος τόνισε τις αυξημένες ανάγκες και τα προβλήματα   που υπάρχουν παρά τη διάθεση όλων να βοηθήσουν στη λειτουργία της μοναδικής πανεπιστημιακής κλινικής αποκατάστασης της χώρας Η κ Συροκώστα Σταθόπουλου φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε όλους για την παρουσία  τους ,μετέφερε  δε το χαιρετισμό και τις ευχές του Δήμαρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη που δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην  παράσταση .

Η παρουσία όλων αυτό το βράδυ γέμισε ελπίδα τις καρδιές μας για μία κοινωνία ισότιμη που όλοι μαζί χωράμε. ¨Όλοι  διαφορετικοί και όλοι ίσοι Η αναπηρία δεν είναι «έμπνευση» Τα ανάπηρα άτομα είναι ένα κομμάτι από το παζλ της διαφορετικότητας που αποτελεί την ομορφιά του κόσμου με τις ίδιες ανάγκες όπως όλοι τόνισε.

Η συντονίστρια του Πανελλήνιου  Αθλητικού Σωματείου Καλλιπάτειρα παράρτημα  Πάτρας κυρία Μαρία Μανουσάκη – Μαλλιώρη αναφέρθηκε στη στενή σχέση του σωματείου με το Σύλλογο Φίλων. Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί αυτή η βραδιά ευαισθητοποίησης με την αμέριστη συμπαράσταση του ερασιτεχνικού θεατρικού σχήματος ΘΕΩΡΙΚΟΝ για να είμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους ξαφνικά σε μία στιγμή ανατρέπεται η ζωή τους για πάντα, αναφέρθηκε δε και στο σπουδαίο έργο του σωματείου Π.Α.Σ.Γ. ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ και στην πρόεδρό του Κατερίνα Παναγοπούλου.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν αλλά και προσωπικά : την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  τον Κωνσταντίνο Σβόλη δημοτικό σύμβουλο επικεφαλή  της  παράταξης Πάτρα Ενωμένη, την κ Ολυμπία Λόη πολιτευτή Αχαΐας, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου  κ. Ζούπα Αθανάσιο  τους εκπροσώπους της Δημοτικής παράταξης ΣΠΙΡΑΛ, τις εταιρίες ΚΡΕΟΣΥΣ, BLYE LAND ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ,τον ΕΣΠΦΑΑΠ κ. Ροζή Άγγελο ,και  τους συλλόγους «Φλόγα», «Άλμα Ζώης», «Αγκαλιάζω» ,το INNER WHILL,τον σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα ,Ελληνική ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας ,τον Μορφωτικό Σύλλογο Ελληνίδων Κυριών με την πρόεδρό του Λαμπρινή Σοφή, την ΕΛΕΑΝΑ και το παιδικό σταθμό <Παραμύθι> με τους εκπαιδευτικούς του.

Κλείνοντας η κυρία Μανουσάκη ευχαρίστησε ξανά θερμά τους ανθρώπους που συμμετείχαν και στάθηκαν αλληλέγγυα στην εκδήλωση

το κρασί που συνόδευσε το μπουφέ ήταν χορηγία της εταιρείας ΚΡΕΟΣΥΣ και βέβαια την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της πόλης μας “ΘΕΩΡΙΚΟΝ”

Τις προσκλήσεις και τις αφίσες είχε αναλάβει το τυπογραφείο Κοντογιαννάτος προσφορά στο σύλλογο ΣΦΙΚΑ.  Στην παράσταση έπαιξαν  οι: Γιαχαλής Χρήστος, Βασιλική Σταυροπούλου, Τόγιας Παναγιώτης, Ανδριάννα Παπανδρέου, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Δημήτρης Μπάντιος , μέλη της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας Πάτρας «Θεωρικόν» που ενθουσίασε και διασκέδασε το κοινό στο εξαιρετικό ΚΛΑΞΟΝ-ΡΟΜΠΕΤΕΣ-και ΠΛΑΚΕΣ ΤΟΥ Dario Fo.

Ευχαριστούμε πολύ όσους παρευρέθηκαν στο «ROYAL»  την Τρίτη το βράδυ ,όσους ενίσχυσαν την προσπάθειά μας και δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης, που έδωσε τη δυνατότητα να μοιραστούμε αισθήματα αξιοπρέπειας,περηφάνιας, αυτοπεποίθησης ,ελπίδας και χαράς που μόνο ισότιμες κοινωνικές επαφές μπορούν να παρέχουν και έδειξε πως όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα στερεότυπα με τις απλές πράξεις  της καθημερινής μας  ζωής και έτσι θα ενισχύουμε  και θα προωθούμε αυτά τα συναισθήματα αποδοχής και εξοικείωσης με τα άτομα με αναπηρία δείχνοντας έτσι ότι είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος γιατί η πραγματική αναπηρία είναι η κακή συμπεριφορά μας στον Συνάνθρωπό μας.

Ο «Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα» (Σ.ΦΙ.Κ.Α.) ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο του Πανελλήνιου Αθλητικού  Σωματείου Καλλιπάτειρα κ Κατερίνα Παναγοπούλου Και το παράρτημα  Πάτρας την κυρία Μαρία Μανουσάκη -Μαλλιώρη που είναι πάντα δίπλα τους.

Ευχόμαστε Καλό Πάσχα