ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ» ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«ΜΑΖΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ»

Ο Ογκολογικός Ξενώνας «Η ΕΛΠΙΔΑ» συμμετείχε στην επιτυχημένη εκδήλωση «ΜΑΖΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ» που διοργανώθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 6.00-8.30 μ.μ. στο Νότιο Πάρκο.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος OACCUs και της Παγκόσμιας Hμέρας Επιβίωσης από τον Καρκίνο , με την στήριξη του Δήμου Πατρέων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το ΠΜΣ Δημόσια Υγεία, συμμετείχαν ενεργά οι παρακάτω φορείς ογκολογικών ασθενών:
Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ», Τμήμα Πάτρας
Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Αχαΐας
Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ»
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Πάτρας
Ογκολογικός ξενώνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, «Η ΕΛΠΙΔΑ».

Το περιεχόμενα των OACCUs είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής προσανατολισμένος στο μέλλον μέσω 4 πυλώνων:
α) υπαίθριων σπορ και άσκησης,
β) ψυχοεκπαίδευσης,
γ) υγιεινής διατροφής,
δ)υγιεινού περιβάλλοντος και βιώσιμος τρόπος ζωής.

Αυτούς τους 4 πυλώνες ανέδειξε με βιωματικό τρόπο η συγκεκριμένη ανοικτή εκδήλωση μέσω των: Ιωάννας Παρτσαλάκη Διατροφολόγου του ΠΓΝΠ, Αλεξάνδρας Ζαραβέλα, Τεχνολόγος τροφίμων, Σπύρου Παπαχρήστου σεφ του ΠΓΝΠ, Νατάσσας Παγώνη Γυμνάστριας του προγράμματος και η ομάδα των Ψυχολόγων Μαρίας Βασιλοπούλου και Ζωής Ασημακοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της European Public Health Week 2024 (13-17 Μαΐου) και διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Υγιεινής, του Τμήματος Ιατρικής και την Crethidev.

Τέλος μεταδόθηκε με livestreaming από τη Σουηδία (Umea), Ισπανία (Cadiz), Γερμανία (Munich), Πορτογαλία (Coimbra), Ιταλία (Palermo) όπου γίνονται παρόμοιες εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων AYTO ΚΟΥΒΕΛΗΣ που μας παραχώρησε όχημα για την μεταφορά των ωφελούμενων.

ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑ