Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, εν όψει της ψηφίσεως του νομοσχεδίου για τον «γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών» και την τεκνοθεσία.

Στον Εσπερινό και τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε και τη Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καραΐσκος, ο εκπρόσωπος της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας κ. Λεωνίδας Θεοφανόπουλος, πολλοί κληρικοί και πλήθος πιστών, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τα εξής:

“Η μεγαλύτερη αντίσταση την οποία έχουμε, σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί μου αδελφοί, προς τις σκοτεινές δυνάμεις του κόσμου αυτού, είναι αυτό το οποίο πράξατε όλοι εσείς απόψε. Το να έρθετε εδώ, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, προκειμένου όλοι μαζί να προσευχηθούμε στον Τριαδικό Θεό, έτσι ώστε, ακόμη και την τελευταία στιγμή, να δώσει φώτιση στους κυβερνώντες, αλλά και σε όλους τους βουλευτές, προκειμένου να μην προβούν στην ψήφιση του βδελυρού και καταστροφικού για την πατρίδα μας, για την οικογένεια και για όλο τον κόσμο, αντιεκκλησιαστικού και αντισυνταγματικού νομοσχεδίου, το οποίο θα εξεταστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και αφορά στη νομιμοποίηση του «γάμου των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία»…

Η προσευχή μας, αδελφοί μου, είναι το μεγαλύτερο όπλο, το οποίο έχουμε για να μπορούμε να διώχνουμε μακριά τον διάβολο. Με την προσευχή ταπεινά εκζητούμε από τον Θεό την Χάρη Του, η οποία αγιάζει τον κόσμο, τον αλλάζει και του δίδει τη δυνατότητα να αντιστέκεται σε όλα αυτά τα οποία επιβουλεύονται οι πονηροί άνθρωποι.

Κοινωνήσαμε των Αχράντων Μυστηρίων και με αυτόν τον τρόπο δείξαμε ότι ο άνθρωπος, ο οποίος πιστεύει στον Θεό, κοινωνώντας των Αχράντων Μυστηρίων, γίνεται άνθρωπος του Θεού και ενώνεται με τον Θεό. Μακάρι να το καταλάβουν και οι κυβερνώντες, όχι μόνο οι δικοί μας, αλλά και του κόσμου όλου.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για άλλα νομοσχέδια, που θα νομιμοποιήσουν την κτηνοβασία, την ευθανασία και θα αποτελέσουν τον πρόδρομο για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, για την οποία μιλούν σήμερα τα πολιτικά συστήματα… Αλλά εμείς, αγαπητοί μου αδελφοί, δεν πρέπει να φοβόμαστε, διότι έχουμε το μεγάλο δώρο της Πίστεως μας και μέσα από αυτήν την πίστη στον Χριστό, ανανεώνοντάς την, μάλιστα, καθημερινά μέσα από τις Ιερές Ακολουθίες, μέσα από τη λατρευτική ζωή και μέσα από το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αποκτούμε μία ασφαλή ασπίδα, την οποία δεν μπορούν να διαπεράσουν τα βέλη του πονηρού.

Είμαστε, λοιπόν, «σημείον αντιλεγόμενον» για όλους αυτούς, οι οποίοι προσπαθούν να αλλάξουν, να αποϊεροποιήσουν και να αποχριστιανοποιήσουν τον κόσμο. Αλλά εκείνοι δεν ξέρουν ότι ο Χριστός μας είναι ο Αυτός χθες, σήμερα αλλά και εις στους αιώνες… Δύο χιλιάδες χρόνια προσπαθούν, ώστε να μην υπάρχει το όνομα του γλυκυτάτου μας Ιησού… Έχουμε την πίστη μας στον Θεό και αυτή την πίστη μας την ανανεώνουμε κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, και με τον τρόπο αυτό γινόμαστε δυνατοί και δεν μπορούν να μας απομακρύνουν από αυτό το οποίο πιστεύουμε ούτε μπορούν να μας το αλλάξουν…Έτσι πλέον όλοι είμαστε στα χέρια του Θεού και η ιστορία θα γράψει για τον καθένα που πέρασε από τον κόσμο αυτό τι έπραξε καλό και τι όχι…

Όταν με ρώτησαν, πώς θα αντιμετωπίσουμε τους βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, απάντησα ότι εμείς θα τους αντιμετωπίσουμε με την ίδια αγάπη, όπως τον κάθε άνθρωπο. Εκείνοι, όμως, διερωτώμαι, πώς θα μας κοιτάξουν στα μάτια; Διότι αυτό το οποίο κάνουν, δεν το έχουν καταλάβει ακόμη. Νομίζουν ότι είναι κάτι περαστικό. Έρχονται, όμως, απέναντι στον νόμο Του Θεού, απέναντι στη διδασκαλία του Χριστού και απέναντι στο Ευαγγέλιο.

Ας κρατήσουμε, λοιπόν, το μεγάλο δώρο το οποίο μας έχει δώσει ο Θεός μας, την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό, και ας προσευχηθούμε, αγαπητοί μου αδελφοί, γιατί ακόμη μπορούμε να παρακαλέσουμε τον Θεό να στείλει τη Χάρη του εδώ στον κόσμο, αλλάζοντας τη ροή των πραγμάτων. Όλα τα δεινά που αντιμετωπίζουμε γίνονται εξαιτίας της αποστασιοποίησης του ανθρώπου από τον Θεό και δεν είναι περίεργο που βλέπουμε ότι το λάδι φθίνει πλέον, το σιτάρι φθίνει, αλλά και οι αμπελώνες έχουν καταστραφεί. Αυτά είναι τα τρία υλικά που ευλόγησε ο Κύριος. Και αντί να σκεφτούμε όλοι μας, τι είναι αυτό που φταίει, εμείς νομοθετούμε πράγματα παρά φύσιν, ενάντια στη βούληση και το θέλημα του Θεού.

Γινόμαστε περίγελος, μας υβρίζουν, μας κατηγορούν και μας λένε ομοφοβικούς, οπισθοδρομικούς και σκοταδιστές, θεωρώντας ότι αυτοί είναι οι προοδευτικοί. Ας μείνουν με την πρόοδό τους που θα τους οδηγήσει στην απώλεια και στον αφανισμό, και εμείς ας μείνουμε με τον Χριστό.

Αγαπητοί μου αδελφοί, οι καιροί είναι δύσκολοι. Θα πρέπει ενωμένοι, να ομολογούμε Χριστό και να Τον διδάσκουμε και στις νέες γενιές, στα παιδιά μας. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να συγχαρώ ένα συντοπίτη μας, έναν Αιγιώτη, ο οποίος έγινε ομολογητής πίστεως και μίλησε στα ΜΜΕ για τον Χριστό και για τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του νομοσχεδίου για την πατρίδα και την οικογένεια. Τέτοιους ανθρώπους έχουμε ανάγκη στην κοινωνία μας. Ανθρώπους ομολογητές, που θα ομολογούν Χριστό Εσταυρωμένο γιατί και εμείς σταυρωνόμαστε αυτές τις στιγμές, λυπούμαστε για αυτά που περνάμε, αλλά όμως υπάρχει και η χαρά της Αναστάσεως.”

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ