Άστραψε και βρόντηξε κατά του Κατσιφάρα και των συνεργατών του στην Περιφέρεια, ο πατέρας Βασίλειος Σπηλιόπουλος από το Βεσίνι Καλαβρύτων, ο γνωστός ιερέας με τα εννέα παιδιά που πέρασε στη φιλολογία Πάτρας. 

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με δεδομένο το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από την ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Κατσιφάρα δεν παρέχει το αυτονόητο δικαίωμα που πηγάζει από την αυτονόητη, ηθικά και νομικά, υποχρέωση της, της μεταφοράς των μαθητών στο νηπιαγωγείο Δάφνης, αλλά ούτε μεριμνά για την απόδοση του σχετικού επιδόματος, το οποίο ούτως ή άλλως είναι αστείο όπως αναφέρει, συγκρινόμενο με την δαπάνη, μας έστειλε ένα μικρό άρθρο με τις θερμές του ‘‘ευχαριστίες‘‘ προς του ‘‘κυρίους‘‘ αυτούς.

Το δημοσιεύουμε ολόκληρο όπως έχουμε υποχρέωση και καθήκον… Να πούμε ότι έχει άδικο; Μάλλον όχι. Αντί άλλου σχολίου ας το διαβάσει ο καθένας και ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

Kαι αφού επιτέλους κόπασε ο υπέρμετρος θόρυβος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων και την ‘‘ επιτυχία‘‘ μου σε αυτές, που ως μη όφειλε διογκώθηκε, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με την πραγματικότητα.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά τον κο Απόστολο Κατσιφάρα και όλους τους ανευθυνο-υπευθύνους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τρεις βασικούς λόγους.

Πρώτον διότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην συμμετοχή μου στις πανελλήνιες εξετάσεις και στην ‘‘επιτυχία μου‘‘ σε αυτές και με βοήθησαν με κάθε δύναμη που διέθεταν.

Ο αξιότιμος κος Κατσιφάρας, συνεπικουρούμενος από τους έξοχους συνεργάτες του με ανάγκασε για ΤΡΙΤΗ συνεχόμενη χρονιά, να πηγαίνω δυο φορές την ημέρα στη Δάφνη για να φοιτήσει το παιδί μου, άλλο παιδί κάθε χρονιά εννοείται, στο νηπιαγωγείο της περιοχής!! Με τον τρόπο αυτό σκέφτηκε ασφαλώς ότι θα υποχρεώνομαι να ξυπνάω νωρίς, ότι θα κάνω την πρωινή βολτίτσα μου στη Δάφνη για να διαβάζω με καθαρό νου, ότι θα εκτιμήσω την αξία της εκπαίδευσης καταβάλλοντας προσωπικό κόπο, ότι ξαλαφρωμένος από το πόσο των 100 έως 120 ευρώ το μήνα θα απαλλαγώ από την έγνοια για το τι θα τα κάνω και θα συγκεντρώνομαι στο στόχο μου, ότι δε θα βαριέμαι μη έχοντας άλλες ασχολίες όντας αργόσχολος, ότι δε θα μπορώ να ασκώ τα λειτουργικά μου καθήκοντα και θα ξεκουραστώ για να έχω δυνάμεις για τις πανελλήνιες, ότι τέλος το μοναδικό και ταλαιπωρημένο μας αυτοκίνητο θα καταστραφεί κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να επενδύσουμε τα αμύθητα πλούτη μας στην αγορά ενός νέου οχήματος διασφαλίζοντας και την ασφάλεια των παιδιών μας που βρισκόταν σε κίνδυνο από το παλαιό όχημα. 40 χιλιομετράκια την ημέρα μόνο για την μεταφορά όσο και να πεις κάνουν καλό βρε αδελφέ. Σε ξυπνάνε, σε ενεργοποιούν.

Δεύτερον διότι πέραν από την αμέριστη συμπαράσταση του προς εμένα προσωπικά, κάνει τα πάντα ώστε και τα παιδιά μας, όλων τα παιδιά, να επιτύχουν μελλοντικά σπουδαίους και μεγάλους στόχους. Σοφά σκεπτόμενος, και συσκεπτόμενος και με άλλους φορείς και θεσμούς, κατέληξαν από κοινού στο συμπέρασμα ότι αν το παιδάκι το κουράσουμε δύο χρόνια με το άχρηστο νηπιαγωγείο πώς μετά από χρόνια θα επιτύχει την εισαγωγή του στην ανώτατη εκπαίδευση; Με τι κουράγιο να διαβάσει; Οπότε μας προτρέπει από τότε που ανέλαβε με υπευθυνότητα και επιμέλεια τα καθήκοντα του, να κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι . Θα πάνε αργότερα δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο όπου άλλοι φορείς έχουν προβλέψει να τα κρατούν ξεκούραστα και σωματικά και πνευματικά, αποφεύγοντας να φορτώσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα διορίζοντας δασκάλους και καθηγητές.

Τρίτον για τις υπέροχες ευχές και τα συγχαρητήρια που έδωσε στους επιτυχόντες. Αν και είναι αυτονόητο ότι αυτά δεν απευθύνονταν στην αναξιότητά μου, και καλώς φυσικά, τον συγχαίρω για το ρεσιτάλ υποκρισίας και θα τον πρότεινα για όσκαρ πρώτου αντρικού, αν η στάση του μπορεί να χαρακτηριστεί και αντρίκια, ρόλου. Τι ερμηνεία αριστοτεχνική! Τι τέχνη! Τι δραματική απόδοση! Να κάνεις τα πάντα ώστε τα παιδιά της περιοχής να στερούνται την στοιχειώδη εκπαίδευση και μετά να τα συγχαίρεις τάχα για την επιτυχία ή να τα συμβουλεύεις για την αποτυχία!! Εύγε κε περιφερειάρχα!!

Και για να σοβαρευτούμε λιγάκι, όσοι μπορούμε και όσο μπορούμε με τα όσα γελοία και τραγικά συμβαίνουν, ας μάθει ο κος Κατσιφάρας, ότι ένας βασικός λόγος που μετείχα στις πανελλήνιες εξετάσεις παρά τις φοβερά αντίξοες συνθήκες, που την φετινή χρονιά με την συνδρομή του πάντα έγιναν απελπιστικά πιο αντίξοες, ήταν για να διδάξω στα παιδιά το πείσμα και εν πολλοίς πιστεύω τα κατάφερα. Ας μάθει ότι όσο κι αν ο ίδιος και οι αποδεδειγμένα άχρηστοι συνεργάτες του κάνουν τα πάντα για να μείνουν τα παιδιά μας αμόρφωτα και απαίδευτα εμείς θα τα μορφώσουμε πάση θυσία. Ίσως βέβαια να μην καταφέρουμε να τα στείλουμε στις Ανώτατες Σχολές που φοίτησαν οι ‘‘φωστήρες‘‘ αυτοί, αλλά θα τα κάνουμε ανθρώπους που θα έχουν αρχές, ιδανικά, πείσμα, ομολογιακό και θυσιαστικό πνεύμα που θα φτάνει ως θανάτου, φιλανθρωπία και φιλότιμο, ευγένεια, αλληλεγγύη, καθαρό νου. Θα κάνουμε τα πάντα να μη μείνουν αμόρφωτοι κι ας μην αποκτήσουν περγαμηνές. Τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του στον αγώνα μας αυτό με το υπέροχο παράδειγμα προς αποφυγήν που μας προσφέρει.

Υ.Γ― Σκοπός της δημοσίευσης δεν είναι φυσικά η ευαισθητοποίηση των ανευθύνων της περιφέρειας ούτε ελπίζουμε πλέον, ίσως και να μη θέλουμε πια, να μας παρέχει τα αυτονόητα. Δεν είμαστε ζητιάνοι οπότε ας μη νομίζουν ότι με το να μην βάλουν για άλλη μια φορά ταξί και μην δίδοντάς και το επίδομά τους θα μας κάμψουν και ταπεινώσουν. Σκοπός είναι να λέγεται που και που και η αλήθεια και από κει και πέρα ο έχων ώτα αλούειν ακουέτω.

Ελάχιστος εν πρεσβυτέροις

Ιερεύς Βασίλειος Σπηλιόπουλος

Εφημέριος Βεσινίου Καλαβρύτων.

http://www.kalavrytanet.com