Βροχές από το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική – Η εξέλιξη του καιρού σε χάρτες του Κολυδά – Πόσο θα υποχωρήσει ο υδράργυρος, πού θα δείξει μείον.

Τρεις εποχές μέσα σε μια εβδομάδα θα βιώσουμε στη χώρα, καθώς ξεκινάμε με φθινοπωρινό καιρικό μοτίβο, στη συνέχεια καθώς θα πηγαίνουμε προς την Πέμπτη θα οδηγηθούμε σε ανοιξιάτικο, για να καταλήξουμε σε μια σύντομη βαρυχειμωνιά το Σαββατοκύριακο έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

pagetos-krio-kairos-

«Ανοιξιάτικο» αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού αυτή την εβδομάδα, με τους μετεωρολόγους, όμως, να προειδοποιούν πως το Σαββατοκύριακο (20-21/1) θα έρθει μια νέα – σημαντική αλλά σύντομη – επιδείνωση του καιρού.

Με τα σημερινά στοιχεία υπάρχει ενδεχόμενο σοβαρής αλλαγής του καιρού προς χειμώνα ξανά μέσα στο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή.

Αρχικά, η Δευτέρα και η Τρίτη θα χαρακτηριστεί από την άνοδο της θερμοκρασίας, τους νοτιάδες και τις βροχές κυρίως στα δυτικά και το Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Από τα μέσα της εβδομάδας το θερμόμετρο θα φτάσει ξανά ενδεικτικά στην Αθήνα τους 17 βαθμούς και στο τέλος της εβδομάδας και πιο υψηλά, ακόμα και 19 βαθμούς την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο.

Τι προβλέπει ο Θοδωρής Κολυδάς – Η εξέλιξη του καιρού 

«Στο τέλος της εβδομάδος -από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή – διαφαίνεται αισθητή τάση πτώσης της θερμοκρασίας. Στους χάρτες ανώτερης ατμόσφαιρας στις κατώτερες στάθμες όπως στα 850hPa (χάρτες 3 &4) παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του ECMWF και του GFS τα οποία προς το παρόν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.

– Β. Οι μεγάλες διαφορές παρουσιάζονται και στην κυκλοφορία της ανώτερης ατμόσφαιρας στις μέσες στάθμες (στα 500 hPa ) όπου (στους χάρτες 1 και 2) η κυκλοφορία των αερίων μαζών είναι διαφορετική, καθώς και οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν.

-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Για το κρύο που θα έλθει μπορούμε να μιλάμε με μεγάλες πιθανότητες , αλλά για τα χιόνια προς το παρόν πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, τόσο για τα υψόμετρα , όσο και για την ποσότητα».
Πηγή: protothema.gr