Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Ηλικιωμένοι και μωρά βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε σπίτια, κάποια εκ των οποίων έχουν αρχίσει και πέφτουν.

Τραγική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία, με τον νομό Τρικάλων να μην αποτελεί εξαίρεση. Τεράστια προβλήματα εντοπίζονται στα Μεγάλα Καλύβια , με το χωριό που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη να είναι αποκλεισμένο από όλες τις μεριές.

Όπως λένε κάτοικοι στο protothema.gr επί δύο ημέρες δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά, με τα τρία ποτάμια περιμετρικά του χωριού να έχουν σπάσει και τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει διαρκώς, την ώρα που βρίσκονται τουλάχιστον 100 εγκλωβισμένοι -ανάμεσά τους βρέφη και ηλικιωμένοι.

Από χθες νωρίς το απόγευμα –και ενώ έχουν ζητήσει την συνδρομή της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ– οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων προσπαθούν με τρακτέρ και όσα Μέσα διαθέτουν να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους, με διάφορους χώρους να φιλοξενούν αυτούς που δεν μπορούν να παραμείνουν στις οικίες τους, κάποιες εκ των οποίων έχουν αρχίσει και πέφτουν.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ στο χωριό βρίσκονται αποκλεισμένοι και δύο σμηνίτες οι οποίοι πήγαν με λεωφορεία για να βοηθήσουν στις μεταφορές αλλά κόλλησαν εκεί. Ακόμη και τα τρακτέρ των κατοίκων τα οποία επιστρατεύτηκαν, κόλλησαν κι αυτά.

Η ανησυχία είναι τεράστια, με κάποιους πιο ηλικιωμένους να λένε πως δεν έχουν δει παρόμοιες καταστάσεις στον τόπο τους από τότε που θυμούνται τη ζωή τους εκεί.

Μάλιστα εκφράζεται και ο φόβος για νεκρούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επίσημο.

megala_kalyvia__20_
megala_kalyvia__19_
megala_kalyvia__18_
megala_kalyvia__14_
megala_kalyvia__15_
megala_kalyvia__16_
megala_kalyvia__17_
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

poli_trikalon_plimmires__2_
poli_trikalon_plimmires__3_
poli_trikalon_plimmires__4_
poli_trikalon_plimmires__1_
Πηγή: protothema.gr