Ξαναρχίζουν τα δρομολόγια του Οδοντωτού από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Επανεκκίνηση για τον Οδοντωτό από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ύστερα από την διακοπή των δρομολογίων του λόγω της κακοκαιρίας.

Η γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα είχε κλείσει από τις 2 Νοεμβρίου, καθώς την είχαν φράξει φερτά υλικά από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Πλέον, οι τελευταίοι απαραίτητοι έλεγχοι έχουν απομείνει, προκειμένου να αρχίσουν ξανά τα δρομολόγια του Οδοντωτού από το Διακοπτό έως τα Καλάβρυτα.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνουν οι τελικές δοκιμές και από την Παρασκευή 8 του μηνός, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσουν και πάλι κανονικά τα δρομολόγια.

Αξίζει να αναφερθεί, πως είναι σημαντικό για την τοπική οικονομία τόσο των Καλαβρύτων, όσο και του Διακοπτού, το τρενάκι του Οδοντωτού να επαναλειτουργήσει, ιδιαίτερα την περίοδο αυτήν που διανύουμε, καθώς ήδη ο Δεκέμβρης μπήκε για τα καλά και οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι πλέον κοντά. Με την επανεκκίνηση του Οδοντωτού, η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί.

Αν και η ανησυχία υπάρχει, όλοι ευελπιστούν να μην σημειωθούν νέα κατολισθητικά φαινόμενα το επόμενο διάστημα στην περιοχή, καθώς όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων να μην υπάρξουν και γενικότερα προβλήματα…

Πηγή: pelop.gr