Χθες στις 20:00 έγιναν τα εγκαίνια της ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
“Στο φως των αστεριών στο Πέτρινο στην Κεντρική πλατεία!
Με αυτή την ευκαιρία πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσειι τοπικούς οίνους από το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια
Oinoxeneia Festival 2023 | Φεστιβάλ Οινοξένεια Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια
Οινοξένεια Αιγιαλείας
Αχαία Αναπτυξιακή Α.Ε. – Achaia Development Agency SA Αχαία Αναπτυξιακή Α.Ε. – Achaia Development Agency SA
Έκθεση φωτογραφίας: «Τα άστρα από την κορυφή του Χελμού!» 20:00 Πέτρινο, Καλάβρυτα
Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας.
Τριάντα μοναδικές απεικονίσεις του νυχτερινού ουρανού, από τις φωτογραφήσεις τριών χρόνων του extreme φωτογράφου Ανδρέα Μεσσήνη, από την περιπλάνησή του στις κορυφές του Χελμού, μας προσφέρουν ένα θαυμαστό ταξίδι στα άστρα!
Παράλληλα, ένα Nightsky Movie σε μορφή Timelapse θα μας ταξιδέψει στο εντυπωσιακό πέρασμα του γαλαξία μας από τους αμπελώνες της ορεινής Αιγιάλειας έως τα Καλάβρυτα με το επιβλητικό Αστεροσκοπείο του Αρίσταρχου να στέκεται στα 2.340 μ. κάτω πραγματικά από το φως των αστεριών.
Προβολή του φιλμ «Arcadia 1900» Κεντρική πλατεία Καλαβρύτων
Εκατό χρόνια πριν, στη γειτονική Αρκαδία, γίνονται οι πρώτες προσπάθειες για παραγωγή ποιοτικού κρασιού.
Παρά τα διεθνή βραβεία, οι συγκρούσεις στην οικογένεια και οι διαπλεκόμενοι ανταγωνιστές ανατρέπουν τη θετική έκβαση. Ο σκηνοθέτης Κ. Σπυρόπουλος, ανασυνθέτει υπέροχα την εποχή και τους πρωταγωνιστές της. Στην ταινία, τον πατέρα αφέντη, υποδύεται ο μοναδικός Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Η παρουσία του σκηνοθέτη και των σύγχρονων ποιοτικών κρασιών των οινοποιείων του Δικτύου Οινοξένεια, που θα δοκιμάζονται επιτόπου, φωτίζουν την ταινία και την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού.

 

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2023
Ημερίδα – Workshop «Καλάβρυτα, στους Δρόμους Κρασιού Πελοποννήσου»
10:00-12:00 Ημερίδα – Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων
Ημερίδα για την ανάδειξη της οινικής ταυτότητας της περιοχής των Καλαβρύτων και την ιστορική διασύνδεσή της με τους δρόμους του κρασιού της Πελοποννήσου.
Θα αναδειχθεί, επίσης, ο σημαντικός ρόλος της συνεργασίας μεταξύ τομέων, στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής (γαστρονομία , δρόμοι κρασιού, ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού κλπ.) και στη βελτίωση των δεξιοτήτων και γνώσεων των επιχειρηματιών.