ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΠΟΤΈ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΉ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΖΏΣΗΣ Ή ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΆ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ YOUTUBE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ. https://bit.ly/kalavrita-channel.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΕΡΙΝΕΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΆΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΆΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΏΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΎ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΎ ΣΤΡΑΤΟΎ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΕΡΜΑΧΤ

80 χρόνια πέρασαν από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων την πιο Μαύρη Μέρα της Κατοχής για μας τους Καλαβρυτινούς, στις 13-12-1943.
Οι Ναζί στρατιώτες του Τακτικού Γερμανικού στρατού της γνωστής και τώρα σε όλους μας Βέρμαχτ, θέλοντας να εξαφανίσουν κάθε μορφή αντίστασης σε όλη την Ελλάδα μα και στον Δήμο Καλαβρύτων έπεσαν σαν τα κοράκια στον ανδρικό πληθυσμό των Καλαβρύτων και των γύρω χωριών και εκτέλεσαν όλους τους άνδρες από 12 ετών έως 80.
Εμείς, οι απόγονοι των εκτελεσθέντων, τιμώντας τους άδικα και αναίτια εκτελεσθέντες προγόνους μας, δεν σταματήσαμε αμέσως μετά από την ημέρα του Ολοκαυτώματος να θυμίζουμε στον κόσμο ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΉΣΟΥΜΕ κανέναν από αυτούς που εμπλέκονται στο στυγερό αυτό έγκλημα και να ζητάμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.
Γι’ αυτό τον λόγο πραγματοποιούμε στις 8 Δεκεμβρίου 2023, 6μμ την ημερίδα με θέμα την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και αποζημιώσεων, εστιάζοντας στις Γερμανικές Αποζημιώσεις που αφορούν ιδιαίτερα τους απογόνους των εκτελεσθέντων.
Σας προσκαλούμε όλες και όλους είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά να παρακολουθήσετε την ημερίδα στην οποία συμμετέχουν και μας τιμούν εξέχουσες προσωπικότητες, που ασχολούνται επί σειρά ετών με τα θέματα αυτά.
Διαδικτυακά μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα στο κανάλι του Δήμου Καλαβρύτων στο Youtube https://bit.ly/kalavrita-channel.
Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα του Δήμου Καλαβρύτων που αναφέρεται σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται στον Δήμο Καλαβρύτων και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας που πραγματοποιείται από την Ένωσή μας.
Σας περιμένουμε.
Με όλη μου την εκτίμηση.

Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης
Πρόεδρος
Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,
εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου
για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα
και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή