Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Κανελλόπουλος, μετά την υποβολή της δήλωσης του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» και επισήμως, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Σήμερα, ο συνδυασμός μας κατέθεσε, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες του νόμου, τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους και Συμβούλους Δημοτικών Κοινοτήτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Καλαβρύτων, παρά τις έντονες αντιδράσεις και το «λυσσαλέο πόλεμο» που δέχτηκε από συμφέροντα που επιδιώκουν να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε τρόπο. 

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλο αυτό τον κόσμο, συνδημότες μας και μη, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που έκανε η παράταξή μας, ουσιαστικά προ 40 ημερών, και βεβαίως όλους όσους συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια της παράταξής μας, για να φέρουμε την αλλαγή και την ανανέωση στο Δήμο μας.

Είναι βέβαιο ότι η παράταξή μας θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει, με τη συμμετοχή και στήριξη όλων των συμπολιτών μας, που πιστεύουν στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Από σήμερα, ξεκινάει ένας ευγενής αλλά ανταγωνιστικός προεκλογικός αγώνας. Τις προσεχείς ημέρες, θα επισκεφθώ όλες τις κοινότητες, όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου μας, για να εκθέσω με σαφήνεια το πρόγραμμα της παράταξής μας και για  να ακούσω με προσοχή και ειλικρινές ενδιαφέρον, τα έντονα και καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, όπως αυτά μου έχουν ήδη, περιληπτικά, εκτεθεί, στο σύντομο χρονικό διάστημα που επισκέφθηκα όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Θα ζητήσω τη στήριξη των συμπολιτών μας και τη συμμετοχή τους ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας που έχουμε θέσει ως παράταξη. 

Συνεχίζουμε δυναμικά, ενωτικά και με ξεκάθαρες θέσεις την προσπάθειά μας για να νικήσει η παράταξή μας!»