Κάλαντα και τραγούδια των Χριστουγέννων αντηχούσαν σε όλο το Δημαρχείο σήμερα  24 Δεκεμβρίου ενισχύοντας το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Στο γραφείο του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου, καθώς τα κάλαντα ακούστηκαν από πολλές παιδικές φωνές που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο αλλά και από αντιπροσωπεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ο Δήμαρχος αντάλλαξε πολλές ευχές με όλους για υγεία, δύναμη και πρόοδο και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους.

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Είναι η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης που εκπέμπει Φως, ελπίδα και αισιοδοξία. Είναι ταυτόχρονα η γιορτή που το μήνυμα και το πνεύμα της συνδέονται άρρηκτα με την αναγέννηση, την αναδημιουργία, την αγάπη και την αλληλεγγύη.

Αυτές τις μέρες δε, έχουμε όλοι μας χρέος να στρέφουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και με μεγαλύτερη ένταση το ενδιαφέρον μας προς τους συνανθρώπους μας εκείνους που -υπό οποιεσδήποτε συνθήκες- δοκιμάζονται.

Ακολουθώντας πιστά το υψηλό παράδειγμα της Αγάπης προς τον άνθρωπο που σηματοδοτείται και επαληθεύεται απ’ το ίδιο το γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου.

Τα φετινά Χριστούγεννα το Δόξα εν υψίστοις Θεώ κι επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία, αποκτά μια ιδιαίτερη επικαιρότητα.

Η έξαρση των πολεμικών συγκρούσεων σ’ όλο τον πλανήτη, οι φονικές συρράξεις, η παγκόσμια ανησυχία συνθέτουν μια ζοφερή πραγματικότητα που δείχνει ότι δυστυχώς η ανθρωπότητα δεν μαθαίνει απ’ τα λάθη της. Και τα επαναλαμβάνει με οδυνηρές συνέπειες.

Έτσι, το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων κι ο λυτρωτικός σκοπός της Ενανθρώπισης του Κυρίου -η ίδια η ομορφιά της γιορτής και το πνευματικό περιεχόμενο της- αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο ως η απάντηση κι ο ασφαλέστερος δρόμος αναχαίτισης κάθε κρίσης, σε οποιαδήποτε κλίμακα. Συλλογική ή ατομική.

Θέλω απ’ την καρδιά μου να ευχηθώ σ’ όλες και σ’ όλους Καλά Χριστούγεννα, σ’ εσάς και στις οικογένειες σας.

Με Υγεία, Αγάπη, Ελπίδα και Αισιοδοξία, με Ειρήνη, Αλληλεγγύη, Ευημερία και κάθε καλό για όλους μας.

Καλά Χριστούγεννα».