Πριν από 80 ακριβώς χρόνια, στα Καλάβρυτα, έλαβε χώρα μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες των ναζιστών.
Άνθρωποι που χάθηκαν, οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, απόγονοι που δε γεννήθηκαν ποτέ. Το αποτρόπαιο πρόσωπο της Ιστορίας.
Όλοι εμείς που επισκεπτόμαστε τον ιερό αυτό τόπο σήμερα, έχουμε μια τεράστια ευθύνη: να δώσουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη. Για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.
Είναι ένας αγώνας στον οποίο αναφερόταν συχνά ο Μανώλης Γλέζος. Για να τον παραφράσω, ακόμα κι αν είναι να κερδίσουμε ένα ευρώ, αξίζει να δώσουμε τον αγώνα. Είναι ηθικό θέμα, είναι θέμα αρχής.

«Όλοι εμείς που είμαστε στην Πολιτεία και επισκεπτόμαστε τα Καλάβρυτα αυτή την ημέρα έχουμε μια τεράστια ευθύνη, να δώσουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε πως σε αυτόν τον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, θέλει να είναι συνοδοιπόρος στην πορεία προς την απόδοση δικαιοσύνης. «Πρέπει να βοηθήσουμε την κυβέρνηση στην προσπάθειά της αν το επιθυμήσει και το επιδιώξει για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη γερμανική κυβέρνηση».

Εκφράζοντας ουσιαστικά συμφωνία με τη θέση του κ. Δένδια για την εθνική ενότητα, δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε λιγότερη διχόνοια σα χώρα» είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.