Καθώς διανύουμε την κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στο πλαίσιο της πνευματικής μας προετοιμασίας για την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει το ευσεβές πλήρωμα αυτής ότι κατά την προσεχή Γ’ Κυριακή των Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως)7 Απριλίου ε.έ. και ώρα 7.00 απογευματινή, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Αιγίου, ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Κεντικελένης, Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου Αττικής, ο οποίος θα πραγματευθεί το θέμα: «Οι μορφές του πνευματικού αγώνα των χριστιανών κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και η ενίσχυσή τους από την προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού».

Ως εκ τούτου, προσκαλούμε όλους τους ευσεβείς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να συμμετάσχουν στον Κατανυκτικό Εσπερινό εν ειρήνη και ταπεινότητι, ώστε ως εκκλησιαστική κοινότητα να συμπροσευχηθούμε και να βιώσουμε μέσα από τα πνευματικά μηνύματα των βυζαντινών ύμνων και το θείο κήρυγμα την εν Χριστώ πνευματική ζωή.

                                            Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως