Κάθε νέο έτος συνδέεται  με την προσδοκία και την αισιοδοξία, ότι θα ζήσουμε καλύτερες μέρες.

Με αυτή την ελπίδα, μας βρίσκει και ο ερχομός του 2024. Σε μία δύσκολη συγκυρία, όπου η κοινωνία μας εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά από τις συνέπειες της οικονομικής και υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Οι προκλήσεις για τη χώρα μας και την Ευρώπη είναι πολλές. Με την κλιματική αλλαγή, τις κοινωνικές ανισότητες που διευρύνονται, αλλά και τα θέματα της ασφάλειας και της ενεργειακής επάρκειας. Αλλά και οι πόλεμοι, επιδείνωσαν  τα προβλήματα.

Απαιτείται ένα αξιόπιστο, εναλλακτικό σχέδιο, που συνολικά θα δώσει διαφορετικές δυνατότητες για τη χώρα μας, για μια πορεία με καλύτερες προοπτικές για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους νέους μας.

Ένα σχέδιο που θα κινητοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, θα δώσει ευκαιρίες για εργασία, εισοδήματα και αξιοπρέπεια για όλους.

Ένα σχέδιο που θα αξιοποιεί, με διαφάνεια, τους πόρους που έχει στη διάθεσή της η χώρα μας, για να στηρίξει την ανάπτυξη, την παραγωγή και την κοινωνική συνοχή.

Για να στηρίξει την πραγματική οικονομία, όλες τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Αλλά και ένα σχέδιο που θα αφορά στην ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και την προστασία των ατομικών δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, υπηρετώντας το Δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.

Αντίστοιχα και η Αχαΐα, ο νομός μας, έχει ανάγκη ένα τοπικό σχέδιο, αναπτυξιακής και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, κανένα έργο υποδομής για την παραγωγή δεν προχωρά. Τα Πανεπιστήμια αποδυναμώνονται, τα Νοσοκομεία μας έχουν πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξαντληθούν οι δυνατότητες, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων και παραγόντων, για την ένταξη στο γενικότερο προγραμματισμό της επόμενης περιόδου, έργων και υποδομών που θα αλλάξουν την πορεία της περιοχής μας.

Εύχομαι να βρούμε, αλλά και να επιλέξουμε τον τρόπο για να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες, για ένα καλύτερο μέλλον και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία των νέων περιφερειακών και δημοτικών αρχών

Εύχομαι, η καινούργια χρονιά, το 2024, να δώσει σε όλους περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες για δημιουργικές δραστηριότητες και να δικαιωθούν οι προσδοκίες του καθενός.

Χρόνια πολλά με Υγεία, για όλες και όλους!

Καλή και δημιουργική χρονιά, με ειρήνη και αισιοδοξία!

 

Κατερίνα  Γρ. Σολωμού 

Καθ. Ιατρικής Σχολής 

Αν.Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ