Η δυνατή βροχόπτωση στα Καλάβρυτα έγινε η αιτία για να προκληθεί κατολίσθηση στον Βουραϊκό και στην γραμμή του Οδοντωτού. Αποτέλεσμα ήταν για άλλη μια φορά να τεθεί εκτός λειτουργίας η σιδηροδρομική γραμμή.

Σημειώνεται πως η καταολίσθηση σημειώθηκε στα ίδια σημεία που είχε παρατηρηθεί και παλαιότερα.

Στο δρομολόγιο που πραγματοποιείτο από Διακοπτό προς Καλάβρυτα επέβαιναν 90 άτομα, τα οποία είναι ασφαλή.

Στο σημείο σπεύδουν λεωφορεία του ΟΣΕ για να παραλάβουν τους επιβάτες, ενώ παράλληλα συνεργεία επιχειρούν ώστε να ανοίξει τουλάχιστον προς Διακοπτό η γραμμή.

Ακινητοποίηση Οδοντωτού: Άμεση επικοινωνία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη με Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ

Άμεση ήταν ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη μετά την ακινητοποίηση συρμού του Οδοντωτού στη θέση Νιάματα της γραμμής Διακοπτό – Καλαβρυτα με περίπου 90 επιβάτες. Ο κ. Ζαΐμης επικοινώνησε άμεσα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη για να συντονιστούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Στο σημείο σπεύδουν λεωφορεία από τον ΟΣΕ για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών. Πηγή: pelop.gr

Περιπέτεια για επιβάτες στην περιοχή των Καλαβρύτων, που εγκλωβίστηκαν στο δρομολόγιο του Οδοντωτού σιδηροδρόμου,

Ο συρμός σταμάτησε εξαιτίας κατολισθήσεων στον Βουραϊκό, που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην περιοχή.

Στο σημείο, βρίσκονται Πυροσβεστική και Αστυνομία.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση, προκειμένου να βγουν με ασφάλεια από το τρένο 90 άτομα που πήγαιναν από το Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο ΟΣΕ στέλνει λεωφορεία για να παραλάβουν τους επιβάτες, η αμαξοστοιχία 1330 του Οδοντωτού με 90 επιβάτες, επέστρεψε με ασφάλεια στο Διακοπτό.

Κλειστός ο Οδοντωτός μέχρι νεωτέρας. Πηγή – epoli.gr